Adana'da geçen ekim ayında damadının akciğer kanseri olduğunu öğrenince kızı 22 yaşındaki Fatma Kahriman'a, "Nasıl olsa ölecek. Başkasıyla evlen, yine başlık parası alalım" diyerek boşanması için baskı yapıp, kabul etmeyince de sokakta bıçaklamaya kalkıştığı ileri sürülen 65 yaşındaki Bakır Özer, 1500 lira adli para cezasına çarptırıldı. Özer'in cezası ertelendi.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi'nde 13 Ekim 2011'de meydana gelen olayda, iddiaya göre, Bakır Özer, kızı Fatma Kahriman'a, olaydan 6 yıl önce kaçarak evlendiği 41 yaşındaki Selçuk Kahriman'ın akciğer kanseri olduğunu öğrenince boşanması için baskı yapmaya başladı. Özer, kızına, "Nasıl olsa ölecek. Başkasıyla evlen, yine başlık parası alalım" dedi.

Kızı da, "Ben satılık mal değilim. Kocamı seviyorum. Ölse de onun nikahını taşıyacağım. Ayrılmayacağım" yanıtını verdi. Öfkelenen Bakır Özer üzerindeki taşıdığı bıçakla boşanmaya ikna edemediği kızına saldırdı. Fatma Kahriman, sokağa kaçtı. Baba ile kızı arasında sokakta kovalamaca yaşandı. Fatma Kahriman, tesadüfen yoldan geçen polis ekibinden yardım istedi. Polisler, eli bıçaklı Bakır Özer'i yakalayıp, gözaltına aldı.

1.5 YIL HAPSİ İSTENDİ

Çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Bakır Özer hakkında 'çocuğa etkili eylem' suçundan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar duruşmasına çıkan Bakır Özer, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Özer, "Olay günü yolda karşılaştığım kızımla konuşmak istedim. Kızımın eşi engel oldu. Ben de sinirlenince kendimi kaybettim. Kızımı bıçakla yaralamak istedim, kovaladım ama yaralamadım" dedi.

Bakır Özer, soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde ise şunları söylemişti:

"Kendisi 6 yıldır evli. Eşinin ikinci karısı. Kendisine eşini bırakarak benimle gelmesini söyledim. Gelmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine ben ısrar ettim. Yanında bulunan kayınvalidesi, 'Kızın ile konuşacağına damadına nasıl olduğunu sor' dedi. Ben de üzerimde taşıdığım bıçağı çıkartıp kızıma doğru salladım. Bunun üzerine kızım kaçmaya başladı. Oradaki insanlar da benim üzerime gelince ben de kaçtım. Sonra da polislere teslim oldum. Elimdeki yaralanma da yere düşünce oldu."

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Duruşmada babasından şikayetçi olmayan Fatma Kahriman, "Eşimle hastaneye gidiyorduk. Yolda babamı gördük. 'Eşini bırak, eve gel' dedi. Ben de kabul etmedim. Bu sebeple sinirlendi. Bıçakla beni yaralamak istedi. Kaçıp kurtuldum" dedi.

Fatma Kahriman, daha önceki ifadesinde, eşiyle kaçarak evlendiklerini ve babasına 5 bin lira başlık parası verdikten sonra barıştıklarını belirterek "Babam, 'Nasıl olsa kocan ölecek, bırak başkasıyla evlen. Yine başlık parası alırız' dedi. Ben satılık mal değilim diyerek kabul etmedim" diyerek babasından şikayetçi olmuştu.

Mahkeme hakimi, sanık Bakır Özer'i 1500 lira adli para cezasına çarptırdı. Sonra da, kızının şikayetini geri alması, sanığın sabıkasının bulunmaması ve olaydan dolayı pişman olmasını da dikkate alarak cezayı erteledi.