İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, merkezi Londra’da bulunan City Mayors Foundation tarafından “Ayın Başkanı” seçildi. Kocaoğlu, bu unvanı alan ilk Türk belediye başkanı oldu. City Mayors Foundation’ın listesinde Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris gibi isimler bulunuyordu.

City Mayors’un yayın organı olan "www.citymayors.com" sitesinde Brian Baker imzasıyla kaleme alınan yazıda Başkan Kocaoğlu’nun göreve gelme süreci, 2009 seçimleri, hayata geçirdiği projeler ve İzmir üzerine çeşitli bilgilere yer verildi. Yazıda şöyle denildi: “Raylı sistemin genişletilmesi ve atık yönetimindeki iyileştirmeler, Başkan Kocaoğlu’nun altyapı üzerindeki vurgusunun örnekleri. Başkan’ın belirttiği gibi, ‘Kalıcı altyapısal çözümlerle kentteki problemlere eğilmek, yüzeysel düzeltmeler yapmaktan daha iyi.’ İzmir şehri, Türkiye’deki en yüksek atık su kapasitesine sahip.”

Baker’ın makalesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki defa polis operasyonuna uğradığı ve Başkan Kocaoğlu’nun 33 ayrı suçtan 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı bilgilerine de yer verilerek, “Devam eden soruşturma ve incelemelere rağmen herhangi bir ihlâl ya da suç ortaya çıkmadı.” denildi. Yazıda, şunlar da keydedildi: “Aziz Kocaoğlu’nun liderliği altında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Arkeoloji Müzesi, yaptıkları yardımlar ve desteklerle antik dünyaya sahip çıkıyor. Eski Smyrna’da araştırmalar 1997’den beri, yeni Smyrna’da, yani bugünkü Kadifekale alanında ise 2002 yılından bu yana sürüyor.”

CITY MAYORS FOUNDATION


City Mayors Foundation (Belediye Başkanları Kurumu), 2003 yılında Londra’da kurulmuş, ticari olmayan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Şehirlerin ve kişilerin ekonominin mihenk taşı olduğunu düşünen kurum, şehirler arasında uyumlu ve üretken ekonomik ilişkiler geliştirmeyi hedefliyor. Her ay bir belediye başkanının projelerini ve çalışmalarını sitesinde tanıtıyor.