Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen ve 46 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılara ilişkin, “Reyhanlı'nın seçilmesinin önemli bir noktası var. Orası Sünni Arapların yaşadığı bir yer” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Hilton Oteli’nde düzenlenen ‘2023 Yolunda Engellerin Hoşgörü ve Diyalog Zemininde Çözümleri’ konulu konferansta konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 46 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Reyhanlı’nın seçilmesinin bir gerekçesi bulunduğunu aktaran Arınç, şunları söyledi: “İki güçlü paylayıcı şehrin en işlek yerinde alçakça, kahpece bir saldırı var. Şu ana kadar 46 kişi vefat etti. Yurttaşımız demem gerekir hepsine ama dördünün Suriyeli olduğu tespit edilmiştir. Onlar da insandır, onlar da bizim için çok değerlidir. Masum bir şekilde olaydan hiç haberleri olmaksızın maalesef hayatlarını kaybetmişlerdir. Kimliklerin tespit edilmesinin ardından da gömülmesine başlanmıştır. Çok tahribat var. Çevredeki tüm işyerleri, binalar, araçlar tahrip olmuştur. Reyhanlı daha önce de Cilvegözü Kapısı’nda yine bir patlayıcı ile 14 kişi ölmüştü. Onların failleri tespit edildi. Cezaevindeler. Davaları bugünlerde başlayacak. Reyhanlı'nın seçilmesinin çok önemli bir noktası var. Reyhanlı daha çok Sünni Arapların bulunduğu bir kasabadır. Bugüne kadar huzur içinde yaşamıştır. Suriye’de yaşanan olay nedeniyle Reyhanlı’ya sığınmacı gelmiştir, hem de hali vakti yerinden olanlar gelip gelirleri ile kiraladıkları evlerde yaşayanlar vardır. Reyhanlılar, onlara kucaklarını açtılar.”

Üçüncü yılına giren Suriye’deki olaylarda 100 bin kişi öldüğünü ifade eden Arınç, “1 milyon kişi mülteci durumunda. Türkiye’de 350 bin Suriyeli var. Bunlardan 200 bin kişi sığınmacı olarak, 150 bin kişi de Gaziantep, Kilis gibi illerde kiraladıkları evlerde yaşıyor” dedi.

“ÜMİT EDERİZ Kİ GÖZTEPE BUNDAN SONRA DAHA BAŞARILI OLUR”

PTT 1.Lig’de Göztepe’nin küme düşmesini yorumlayan Arınç, “Üzücü bir haber aldım. Göztepe’nin küme düştüğünü öğrendim. Biz Manisalılar olarak Göztepe’yi geçmişten beri takip ederdik. Düşmez kalkmaz bir Allah. Ümit ederiz ki bundan sonraki çabalarında daha başarılı olurlar. Ama bütün ümidim ve bütün arzum süper ligde bir İzmir takımının olmasıdır” diye konuştu.

“AKİL İNSANLARI DESTEKLİYORUM”


Yaptıkları toplantının bir akil insanlar toplantısı olmadığını ifade eden Arınç, “Ben de onlardan birisi değilim. Onlara da çok saygı duyuyorum. Onların yaptığı çalışmaları benimsiyorum ve destekliyorum” diye konuştu. Konferansı takip edenler arasında İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile dernek üyeleri ve partililer yer aldı.