DEMİRTAŞ, DAVAYI İZLEMEK ÜZERE KAYSERİ'YE GELDİ
Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Ali İsmail Korkmaz'ın bugün Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davasını izlemek üzere Kayseri'ye geldi.

Demirtaş’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, milletvekilleri İlhan Cihaner, Gökhan Günaydın, Aykut Erdoğdu, Muharrem Işık, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de takip ediyor.

Anne Emel Korkmaz, oğlunun ismini koluna dövme yaptırdı

Demirtaş, davanın takipçisi olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Bugün Kayseri Adliyesi'nde görülmekte olan Ali İsmail kardeşimizin katledilmesine dair duruşmayı izlemek için buradayız. Biliyorsunuz Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de hunharca, insanlık dışı bir muameleyle dövülerek katledilen genç bir kardeşimiz. Elbette ki ölüm her canlının tadacağı bir sondur. Allah'ın emridir fakat genç bir insanın 19 yaşında bir insanın bu şekilde öldürülebiliyor olması Türkiye'de gelinen noktayı sorgulama, insanlık vicdanın geldiği vicdanı sorgulamak adına kendine soru sormasını gerektiriyor. Bir daha da Türkiye'de insanların birbirlerini linç kültürüyle, birbirini dövecek kadar öfkeyle, kinle yaklaşmayacağı bir ortamı yaratmayı ve yakalamamız gerekir."

Mahkemeden vicdanları rahatlatacak bir kararın çıkması beklediklerini dile getiren Demirtaş, "Ölenleri, kaybettiklerimizi geri getiremeyebiliriz ama bundan sonra toplumda barış içerisinde birbirimize sarılarak el ele, yürek yüreğe yaşayabilmenin tek yolu bu tür acı vakalarla, acı ölümlerle yüzleşebilmektir" diye konuştu.

ADLİYE ÖNÜNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Üçüncü duruşması yapılacak davada 4'ü polis 8 sanık yargılanıyor. Duruşma nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alındı.

Ali İsmail Korkmaz'ı tekmeleyen polis, aynı gece ayağından muayene olmuş

Gece 04.00’dan itibaren önlem almaya başlayan polis, Kaldırım Caddesi; Erkilet Bulvarı-Eski Veterinerlik Kavşağı- Bağdat Caddesi arasını araç ve yaya trafiğine kapattı. Erkilet Bulvarı; İstasyon Kavşağı- Eski Veterinerlik Kavşağı arası ise sadece araç trafiğine kapatıldı. Davanın görüleceği Kayseri Adliyesi çevresi de polis bariyerleriyle çevrildi. Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA), adliye önünde hazır bekletiliyor. Dava nedeniyle başka şehirlerden getirilen çevik kuvvet ekipleri de güvenlik önlemlerinde görev aldı.

BAŞKA İLLERDEN OTOBÜSLERLE GELDİLER
Davayı takip etmek için Eskişehir başta olmak üzere başka şehirlerden otobüslerle çok sayıda kişi Kayseri’ye geldi. Adliyeye uzak bir mesafede bekletilen grup, sloganlarla olayı protesto ediyor.

DURUŞMADAN NOTLAR:
Duruşmada Ali İsmail Korkmaz davasında otopsi raporları okunurken, anne ve babası dayanamadı, ağlayarak dışarı çıktı.