Türk Sanat Müziği’nin önemli sanatçılarından ve tasavvuf müziğinin öncü isimlerinden Ahmet Özhan, Gaziosmanpaşalılarla buluştu. Ahmet Özhan, Ramazan günlerinin manevi hazzını yaşatan ilahileriyle Gaziosmanpaşalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca düzenlediği iftardan sahura kadar süren etkinlikler büyük bir gönül huzuru ve kardeşlik içinde yaşanıyor. Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesi’nde Ramazan Açıkhava Etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan ünlü sanatçı Ahmet Özhan, binlerce Gaziosmanpaşalıyla, ilahiler seslendirdiği “Aşk-ı İlahi Gecesi”nde buluştu. Teravih namazının ardından sahneye çıkan, tasavvuf müziğini geniş kitlelere sevdiren sanatçı Ahmet Özhan, seslendirdiği ilahilerle izleyenlerden bol bol alkış alırken, belediye bahçesini dolduran Gaziosmanpaşalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesinde iftar sonrası gerçekleşen açık hava etkinlikleri ise çocuk ramazan eğlenceleriyle başladı. Etkinlikler animasyon ekibi gösterileri, interaktif oyunlar, şişme maskot show ve kukla gösterileri ile sürerken etkinliklere katılan çocuklar Ramazan coşkusunu doya doya yaşarlarken geleneksel Ramazan eğlencelerinin de tadını çıkardı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin “Gönül Sohbetleri” adını verdiği, mahallelerde seçilen bir camide teravih öncesi sohbet programları bugün de Yenidoğan Mahallesi, Yenidoğan Camii’nde Doç. Dr. Emin Işık tarafından gerçekleştirildi.

22 Temmuz Pazartesi gününün programı
Ramazan ayı vesilesiyle Gaziosmanpaşa ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. İlk kez Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ve daha sonra tüm Türkiye’de yaygınlaşan sokak iftarları bu kez Mevlana Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı yanında kurulacak. Daha sonra belediye bahçesinde devam edecek programlarda, iftar sonrasında gerçekleşecek olan çocuk ramazan eğlencelerinin ardından Yusuf Kavaklı “Sorun Söyleyelim” programı ile Gaziosmanpaşalıların konuğu olacak.

Gaziosmanpaşalılar İslamiyet ve Ramazan ayıyla ilgili her türlü sorularına “Sorun, söyleyelim” programında cevap buluyor. Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesi etkinlik alanında her Pazartesi ve Salı günleri teravih sonrası gerçekleşen programlarda soru soranlar arasından iki çift, Kadir Gecesi özel programında yapılacak çekilişle Umre hediyesi kazanacak.