65 yaş ve üstü kişileri bu zamana kadar ücretsiz taşıyan özel halk otobüslerine artık devlet katkısı verilecek. Ödemeler 7 Nisan tarihinden itibaren geçmişe dönük yapılacak..

Toplu ulaşımda 65 yaş ve üstü vatandaşların özel sektör tarafından ücretsiz taşınmasına artık devlet katkı verecek. Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsü işletmecilerinin bir an önce hayata geçmesini beklediği, toplu ulaşımda 65 yaş ve üstü vatandaşların özel sektör tarafından ücretsiz taşınmasına devletin katkı vermesine ilişkin yönetmelik çalışmaları tarafların bir araya gelmesiyle hızlandı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Yönetmeliğin çıkması ile otobüsçü esnafının yaşadığı mağduriyet ortadan kalkmış olacak” dedi.

‘Destek, anayasal bir yükümlülük'

Özel halk otobüslerine yapılacak gelir desteğine ilişkin çıkarılan kanunun aslında devletin anayasal bir yükümlülüğünün yerine getirilmesi olduğunu belirten Fevzi Apaydın, “Anayasa'nın 173'üncü maddesi; 'devlet esnaf ve sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır' der. Bugün hemen hemen tüm şehirlerimizde, halk otobüsü işletmelerinin vermiş olduğu hizmetlerin tamamı kayıt altında olup, bu faaliyetlerde bulunan esnafımız, tüm vergilerini tam ve günü gününe devlete ödemektedir. Bu nedenle gelir desteği ile ilgili yapılacak düzenlemeler, kayıtlı ekonomiyi teşvik edici hakkaniyet ölçüsünde yapılması gerektiğini özellikle belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, toplantıda ayrıca yönetmeliğin 7 Ekim tarihine kadar mutlaka Resmi Gazete'de yayımlanacağını dile getirdi.

Apaydın, “Özel Halk Otobüsçülerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için ödemelerin başlangıç tarihi olarak söz konusu kanunun Resmi Gazete'de yayımlandığı 7 Nisan tarihinin esas alınacağı açıklanması camiamızda olumlu karşılanmıştır” açıklamasında bulundu.