Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Bilal AY, Van'da meydana gelen deprem felaketi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Depremde hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bilal AY; ülkemizin ihmal edilemez gerçeklerinden birinin Deprem olduğunu hatırlatarak; “17 Ağustos felaketinin üzerinden 12 yıl geçti. Buna rağmen maalesef bu felaketlerden yeterli ders alınmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Van’da yıkılan binalar denetim konusunda gereken hassasiyet ve titizliğin gösterilmediğini açıkça ortaya koyuyor” dedi.

Ay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef millet olarak birbiri ardına acı felaketlerle sarsılıyoruz. Son olarak Van’da yaşanan deprem felaketi millet olarak hepimizi hüzne boğdu. Cenab-ı Hak milletimizi bu tür felaketlerden korusun. Deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde, depreme karşı alınması gereken tedbirler büyük önem taşımaktadır. Depremden kaçış mümkün değil, ancak depreme hazır olmak mümkündür. Bu tür felaketlerde can ve mal kaybını en aza indirmek için gereken çalışmalar büyük bir titizlikle ve bir an evvel gerçekleştirilmelidir.


Millet olarak hepimiz üzgünüz. Dileğimiz can kaybının daha fazla artmaması ve muhtemel yaralı vatandaşlarımıza bir an evvel ulaşılmasıdır. Cenab-ı Allah milletimizi, memleketimizi bu tür felaketlerden korusun. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’dan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Milletimizin başı sağolsun.”

YARDIMLAR SÜREKLİLİK ARZ ETMELİ

Deprem Bölgesi'ne yapılan yardımlara da dikkat çeken Bilal AY, 'şu an ülkemizin her yerinden duyarlı vatandaşlarımız bir takım yardımları bölgeye ulaştırmaya gayret sarfediyor... Fakat bu yardımlar bir sefer ile kalmamalı, süreklilik arz etmeli... Aradan belli bir zaman geçtikten sonra buradaki vatandaşlarımız unutulmamalı' diye konuştu.

GAZİOSMANPAŞA SAADET'TEN VAN'A 5 BİN BATTANİYE KAMPANYASI

Gaziosmanpaşa Saadet Partisi olarak depremzede vatandaşlarımıza, soğuklara karşı kalkan olması için 5 bin battaniye göndermeyi planladıklarını ifade eden Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Bilal AY, tüm halkımızı birlik ve beraberlik olarak bu kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz' dedi. Vatandaşların kampanya ile ilgili 0212 614 64 61 nolu telefondan geniş bilgi alabileceklerini de belirten Ay, inşaallah toplanacak battaniyeleri en kısa zamanda afet bölgesine ulaştıracağız' diye konuştu.