Gaziosmanpaşa Belediyesi Van'daki depremden etkilenen Aşağıçökek, Hocaali ve Hacıkaş köylerinin hamiliğini üstlendi. Belediye bu köylerin başta gıda, giyim, barınma ihtiyaçları öncelikli olmak üzere, alt üst yapı çalışmaları ile tüm eksikliklerini giderecek. 

GOP BELEDİYESİ VAN'IN 3 KÖYÜNÜ YENİDEN İNŞA EDECEK

Gaziosmanpaşa Belediyesi sorumluluğunu üstlendiği köylerin belirlenmesinden sonra acil koordinasyon toplantısını Dr. Erhan Erol başkanlığında yaptı.

Başkan yardımcıları ve ilgili bölüm müdürlerinin tamamının katıldığı toplantıda köylerin muhtarları ile görüşülerek öncelikler tespit edildi. Toplantıda köylerde uygulanacak stratejilerde saptandı. 3 yetkili müdür de ilk tespitler için Van'a gönderildi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol bu köylerimizin yaşadığı yaraları sarmak için belediye olarak bir komite oluşturulduğunu vurgulayarak "Artık bu 3 köy de Gaziosmanpaşa’nın sorumluluğundadır. Burada yaşayan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını en kısa sürede karşılamak üzere yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Eğitimden, sağlığa, barınmadan gıdaya kadar köylerimiz bir anlamda yeniden inşa edilecektir" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi yetkilileri, artçı depremler nedeniyle 3 köyde de vatandaşların dışarıda olanaksızlıklar içinde gecelediklerini belirterek, köylerimizin ihtiyacı olan çadır ve konteynır gibi barınma öncelikli çalışmalara başladıklarını belirttiler. Yetkililer her üç köye ulaştırılmak üzere hazırlanan kamyonları hafta içerisinde yola çıkarmak için çalışmaların sürdüğünü söylediler.