Giresun Federasyonu'nun geleneksel olarak düzenlediği iftarların İstanbul ayağı dün akşam Cemile Sultan Korusu'nda Giresun'un önde gelen simalarından oluşan konukların katılımıyla gerçekleşti.

İftar yemeği esnasında Giresun Federasyonu'nun faaliyetlerini tanıtan bir video ve slayt sunumu yapılarak etkinlikler hakkında bilgiler verildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

İstanbul bürokrasisinde Giresun'u başarıyla temsil eden konukların davetli olduğu iftar toplantısına katılan isimlerden bazıları şöyle:

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, İst. Ünv. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet İncekara, Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Maden, Üsküdar Cumhuriyet savcısı Ekrem Türkoğlu, Pendik Cumhuriyet Savcısı İsmail Alagöz, Cerrahpaşa Ünv. Tıp Fak. Başhekim Yard. Prof. Dr. Kazım Beşirli, İstanbul EAH Başhekimi DR. Özgür Yiğit, Dç. Dr. Okan Yeşilot Marmara Ünv. Öğr. Üyesi, Araştırmacı Yazar Ayhan Yüksel, Araştırmacı-Yazar Yücel Kaya, Bahçeşehir Üniv. öğretim gör. Ahmet Yücel, Bahçeşehir Ünv. genel koord. Erdal Çalış, İstanbul Emn. Md. yard. Mehmet Hasbal, İBB Hukuk Müşaviri Yaşar Parlak, ist. zab. daire bşk. mustafa tahmaz, Üsk. Bel. Bşk Yard. Erol Akkuş, Giresun İl Genel Eski Sekr. Cumhur Melikoğlu, Toki Başk. vek. Veysel Ekmen, İnternasyonel College eğitim Kurumları sahibi Dr. Mustafa Karadeniz, Av. Murat Toker, Av. Nuray Mercimek, Ömer Ülkü'nün eşi Yasemin Ülkü, Vakıflar Eski Gen. Md. Kenan Karadeniz, Amasya, Ordu, Samsun İl Dernek Başkan ve Yöneticileri, İlçelerin Dernek ve Fed. Başkanları, siyasi partilerin il ve belediye meclis üyeleri, Giresun Vakfı başkanı Adil Emecan, Gimev Vakfı Başkanı Mehmet Kırdemir, yöreden sanatçılar, Mavi Karadeniz TV Yönet. Krl. Başk. Cemal Akkaya, TRT haber Konseyi'nden Adnan Atilla, Aydınses Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat aydın, Yerel ve Ulusal Medya Temsilcileri ve Yerel Sanatçılar katıldı.

İftar davetine katılamayan çok sayıda milletvekili ile İBB Başkanı Kadir Topbaş ise davete katılamamalarından duydukları üzüntüyü dile getiren telgraflar yolladılar.

Toplantıda AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara bir konuşma yaparak Giresun Federasyonu'nu bu etkinliğinden dolayı kutladı. İncekara, kendisini de bir hemşeri kabul ederek davet eden Giresun Federasyonu'nun, bu tavrının Türkiye'nin birlik ve beraberliğini sağlayan unsurlarına bir örnek olduğunu söyledi. İncekara konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu güzel toplantının sadece bir iftar yemeği olarak düzenlenmediğini gördüm. Bu birlik ve beraberliğin somutlaştırılması adına çok güzel bir örnek." diye konuştu.

İncekara, toplantıya evlatlarını getiren konukları da kutlayarak, "Bu çok güzel bir davranış. Evlatlarımız geleneğimizi ve tarihimizi geleceğe taşıyan nesillerdir. Onlar bu tür etkinliklerde çok güzel bir terbiye alıyor, geçmişinin temsilcisi olmayı öğreniyor." dedi. 

Davete kızıyla katılan İncekara bakın ben kızımı yanımda getirdim diyerek bu davranışının evlatlarını getirmeyen davetlilere örnek olmasını temenni etti.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ise konuşmasında, Federasyon'un amaçlarından bahsederek misyon, geleceğe yönelik hedefler ve faaliyetlerle ilgili konulara değindi.

Turan ayrıca yerel bir örgüt olmakla evrensel değerlere sırt çevirmediklerini kaydetti. Evrensel değerlerin yerel temsilcisi olmasıyla ilgili olarak, yetişebildikleri her yerde bulunmaya çalıştıklarını ifade etti. Yıl içinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerden de kısaca bahseden Turan, "Sudan'a yardıma gittik. Şimdi Giresun Federasyonu'ndan bir ekip Somali'de. Bir de Valiliğimizin himayelerinde gerçekleştireceğimiz yarım elma gönül alma misali ‘Giresun’da Ramazan Bayramı Yetim ve yoksul Giydirme’ projemiz var. Bu bayram onların yüzü gülsün istiyoruz. Sizlerden de onların yüzü gülsün diyenler, Federasyon yetkililerine ulaşabilirler." dedi.