Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürlüğü ekipleri, Ilgaz Dağı'nda yaban hayvanları için yemleme yaptı.

Yılın sekiz ayında karın eksik olmadığı Ilgaz'da, yaban hayvanlarının kış mevsiminde aç kalmaması için doğaya yem bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan 24 kişilik ekip, dağın farklı kısımlarında yemleme yaptı.

Çankırı Şube Müdürlüğü mühendislerinden Mustafa Ata, dağıtımda yaptığı açıklamada, yaban hayatının zorlu bir dönem geçirdiğini ve bu çalışma ile yaban hayvanlarına destek verdiklerini belirterek, ''Bu yıl itibarıyla 10 ton buğday dağıtmayı planlıyoruz. Bugün de buğday, kuru ot, ekmek ve kemikli et dağıttık. Bu yemleri ağaç diplerine ve karda kaybolmayacak güvenli alanlara bırakıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Yemlemeye. Ilgazlı avcılar da katılırken, Ilgaz Avcılar Derneği Başkanı Ahmet Devrez, hayvanların zor durumda olduklarını bildikleri için yemlemeye katıldıklarını belirterek, ''Yemlemesini de biliyoruz, avlamasını da biliyoruz. Onun için yemleme programına destek veriyoruz.'' ifadelerini kullandı. Yemleme işleminin aralıklarla süreceği bildirildi.