BEŞİKTAŞ'ın Dolmabahçe'de yapımı devam eden stadı Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı çelik iskeleti yerine kaldırıldı. Çelik tellerle 27 metre yükseklite duran 850 ton ağırlığındaki çatı iskeleti önümüzdeki günlerde kaplanacak. Çatının tamamlanmasıyla yeşil sahanın yapım işlerine başlanacak.

ÇATI KALDIRMA YAKLAŞIK 1 AY SÜRDÜ

Büyük bir titizlikle yapılan çatı kaldırma işleminde önce stadyumun çevresinde yapılan 84 adet çelik kolona bağlanan halatlar yük bindirilerek gerildi. Çatı kaldırma işleminde çelik yapı önce 80 santimetre yerden yükseltilterek emniyete alındı. Bu sırada yapıda oluşabilecek hasarlar kontrol edildi, binlerce vida yeniden sıkıldı. Kontrollerin tamamlanmasının ardından hidrolik pompalara güç verilerek çatı yerine kadar kaldırıldı. Çelik çatı iskeleti şu anda 27 metre yüksekliğindeki yerine sabitlendi. Boş ağırlığı 850 tonu aşan çatı iskeletinin üzerine çatı kaplaması, internet antenleri, aydınlatma aparat ve kablolaları ile kedi yolları takılacak. Çatı tamamlandığında ağırlığı 2 bin 500 tonu bulacak.

YEŞİL SAHANIN YAPIM İŞLEMİNE GEÇİLİYOR

Çatı kaldırma işleminin tamamlanmasının ardından yeşil sahanın yapım işlerine geçilecek. 15-20 gün sonra çimlerin serilme işlemine başlananırken bu işlemin 75-90 gün süreceği belirtildi.

VODAFONE ARENA STADYUMUNUN ÇATISININ ÖZELLİKLERİ

Vodafone Arena Stadyumu, kullanılan teknolojiyle dünyadaki stadyumlar içinde öne çıkıyor. Toplam 26 bin metrekarelik bir alanı kaplayacak olan çatı bütün tribünleri kapatacak. Çatı kaplamasında kullanılacak özel bir madde, güneş ışınlarının yaklaşık yüzde 25'lik bölümünü geçirirken stadın içinde seyircilere ve çimlere zarar vermeden yeterli aydınlık olmasını sağlayacak.