UŞAK Üniversitesi Senatosu, İsrail'in, Filistin halkına saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek kınama mesajı yayınladı.
Uşak Üniversitesi Senatosu yaptığı yazılı açıklamada, "Aramızda dini, tarihi, toplumsal, kültürel ve duygusal bağların bulunduğu 20'nci yüzyılın en mağdur halklarından olan ve 21'inci yüzyıla da en mazlum halk olarak giren Filistinli kardeşlerimiz, maalesef yine mübarek Ramazan ikliminde, bayrama yaklaştığımız şu günlerde korkunç ve insanlık dışı bir saldırıya maruz kalmıştır.

Bu soykırımı andıran saldırıların, tarihi süreçte pek çok sürgünler ve acılar yaşamış bir halk, varoluş gerekçesini 2'nci Dünya Savaşı'ndaki soykırıma uğramışlık argümanına dayandırarak aynı gerekçe ile her türlü taşkınlık, şımarıklık ve insanlık dışı tutumlarını haklı göstermeye çalışan bir devlet tarafından yapılması ise oldukça manidardır.

Tarih ve insanlık, İsrail'in bu konumunu ibretlik bir vesika olarak kaydetmektedir. Yıllardır sistematik bir zulüm, işkence ve soykırıma dönüşen ablukalar, utanç duvarları, Filistin'i açık bir hapishaneye ya da adeta Auschwitz'e çeviren bu saldırılar, bu mazlum halkı yıldırma, öz yurdundan çıkarma ve yok etme şeklindeki uygulamalar İsrail'in yaptıklarının bir devlet terörü olduğunu tartışılmayacak kadar açık hale getirmiştir" denildi.

Batı dünyasının, İsrail'in bu saldırgan tutumunu kınamak yerine her zaman olduğu gibi, 'İsrail'in kendini savunma hakkı' olarak görmesi, yeri geldiğinde insan hakları havarisi kesilerek ortaya koydukları söylemlerinin tutarsızlığını ve tutumlarının iki yüzlülüğünü gösterdiğinin vurgulandığı açıklamada, "Daha dün Bosna'da ve bugün de Filistin'de işlenen bu cinayetlere, katliama, çocukların, kadınların, masum sivil halkın bazen plajda, bazen camide, bazen hastanede, bazen evinde, bazen yolda, bazen de alış verişte uğradığı bu insanlık dışı saldırılara sessiz kalması ve hatta 'Kendini Savunma Hakkı' adı altında destek çıkmasını da tarih, acı bir ibret belgesi olarak kaydetmektedir. Bu menfur terörist saldırıların, özellikle Filistin halkının anlaşarak birlik içinde hareket etme iradesi gösterdikleri bir huzur ortamında başlaması, İsrail'in bu durumdan rahatsız olduğunun açık bir göstergesidir" ifadelerine yer verildi.