İZMİR'de, Ege Üniversitesi kampüsünde, ülkücü grup ile sol görüşlü ve doğu kökenli öğrenciler arasında çıkan kavgada, Ülkü Ocakları'nın üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Biri ülkücü gruptan olmak üzere gözaltına alınan 7 kişinin sorguları devam ediyor. Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Bornova İlçesi'ndeki Küçükpark'ta, bir üniversite öğrencisi kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından dövüldü. Hastaneye kaldırılan genç, tedavisinin ardından taburcu oldu.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan ülkücü grup ile sol görüşlü ve doğu kökenli öğrenciler arasında bir süredir devam eden sözlü tartışmalar, geçen cuma günü kavgaya dönüştü. Akşam saatlerinde, okula gelen yaklaşık 40 kişilik ülkücü grup ile 20 kişilik karşıt görüşlü öğrenciler arasında Edebiyat Fakültesi önündeki kafeteryada kavga çıktı

. Kavgada, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yanı sıra karşı gruptaki Nurullah Semo ve yine her iki gruptan 6 öğrenci daha yaralandı. Bacağına isabet eden bıçak darbesiyle aort damarının kesildiği tespit edilen Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Nurullah Semo'nun tedavisinin ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ettiği belirtildi. Genç yaşta hayatını kaybeten Çakıroğlu, dün Özkanlar Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

SORGU SÜRÜYOR

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, biri ülkücü gruptan olmak üzere toplam 7 kişinin sorgularının devam ettiği belirtildi. Kampüsteki güvenlik kamerası kayıtlarının da incelemesinin sürdüğü ve olaylara karışanların kimliklerinin tespit edilmeye çalışıldığı bildirildi. Gözaltındakilerin, sorgularının tamamlanmasının ardından hafta başında adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

BİR ÜNİVERSİTELİ DARP EDİLDİ

Polisin, eğitime ara verilen Ege Üniversitesi ile Nurullah Semo'nun tedavisi gördüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aldığı önlemler sürerken, bu gece, üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen 22 yaşındaki A.Y., üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Bornova İlçesi'ndeki Küçükpark'ta, kimliği henüz belirsiz kişi ya da kişiler tarafından darp edildi. Kavganın siyasi boyutunun olup olmadığının netlik kazanmadığı kaydedildi. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan A.Y., tedavisinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde taburcu edildi.