DENİZLİ Valiliği'nin adı ve logosu kullanılarak sosyal medya üzerinden sahte hesap açıldı. Sosyal medyanın en çok kullanılan ağlarından biri olan Twitter'da 'denizlivaliligi' adıyla açılan sahte hesapta, son olarak 'Tatli yazsam tatil diye okuyacaksınız arkadaşlar. Yarın derhal okula, yeter bu kadar tatil' mesajı gönderildi.
Geçen hafta yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilip edilmediğini sosyal medya üzerinden öğrenmek isteyen Denizlililer, Valiliğin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını daha fazla takip etmeye başlayınca, Valilik adına sahte hesap açıldı. Denizli Horozu fotoğrafı ve Valilik logosu kullanılarak oluşturulan sahte Twitter hesabından okulları tatil olup olmadığı bilgileri ve valiliğin internet sitesinde yer alan haberlere yer verildi. Sahte Twitter hesabından son olarak dün akşam, 'Tatli yazsım tatil diye okuyacaksınız arkadaşlar. Yarın derhal okula, yeter bu kadar tatil' tweeti paylaşıldı.
Denizli Valiliği sahte hesap hakkında yazılı açıklama yaparak vatandaşlardan bu tür hesaplara itibar etmemesini istedi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, gerçek Twitter hesabının 'denizlivalilik' olduğu belirtilerek, "Denizli Valiliği ismi kullanılarak sahte hesap açıldığı, Valilik logosunun yasadışı kullanıldığı bu hesaptan paylaşımlarda bulunularak vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirildiği görülmüş ve bununla ilgili yasal işlem başlatılmıştır. Söz konusu sahte Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımlara vatandaşlarımızın itibar etmemeleri kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.
Açıklamada Valilik ve Vali Şükrü Kocatepe'ye ait internet sitesi ve sosyal medya hesaplarının isimleri de verildi.