Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu, Mehmet Nuri Yazıcı ve Prof. Dr. Cemal Şanlı’nın istifasıyla boşalan yönetim kurulu üyeliklerine Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı ile Avukat Arzu Akalın'ı atadı. İlker Aycı ve Arzu Akalın’ın ilk genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verildi. Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mecit Eş’in Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili olarak da atanması kararlaştırıldı.

THY Basın Müşavirliği'nden verilen bilgiye göre yeni atanan Yönetim Kurulu Üyesi İlker Aycı 1971 yılında İstanbul doğdu. 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1995 yılında İngiltere'de Leeds Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde araştırmacı olarak bulundu, 1997 yılında ise Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı'ndan mezun oldu.

İş hayatına 1994 yılında başlayan Aycı, Kurtsan İlaçları A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Universal Dış Ticaret A.Ş. şirketlerindeki çeşitli görevlerin ardından 2005 ve 2006 yılları arasında Başak Sigorta A.Ş., 2006 ve 2011 yılları arasında Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi, 2011 yılı Ocak ayında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı’na atandı. Ayrıca 2013 yılı Şubat ayında Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Başkan Yardımcılığı’na seçilen Aycı, 24 Ocak 2014 tarihinde WAIPA Başkanlığı görevine seçildi.

Aynı zamanda, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, DEİK Türk-Çin İş Konseyi, Vakıf Emeklilik A.Ş. ve VakıfBank Güneş Sigorta Spor Kulübü (2008 Avrupa Challenge Cup Şampiyonu) gibi kurumlarda yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık gibi görevler de üstlenmiş olan Aycı, evli ve bir çocuk babası.

Başbakan’ın avukatı da olan Arzu Akalın ise 1973 yılında Almanya'da doğdu. Eğitiminin bir kısmını Almanya’da tamamladı. İstanbul Vefa Poyraz Lisesi, daha sonra da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 1991-1995 döneminde okul birincisi olarak bitirdi. Ticaret hukukunun özellikle sınai haklar hukuku alanında uzmanlaştı. Profesyonel iş hayatına 1997 yılında başladı. 11 yıl özel bir şirkette marka ve patent hukuku alanlarındaki çalışmasından sonra, 2010 yılında kendi hukuk bürosunu kurdu. Marka/patent vekilliği bulunmaktadır. Ana dili düzeyinde Almanca bilmektedir. Hâlihazırda Almanya’da hukuk doktorası çalışmalarını sürdürmektedir.