TÜRK Hava Yolları'nın  (THY) Afrika'da 46'ncı Uluslararası 280'inci uçuş noktası Durban uçuşları bugün THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın katılımıyla başladı.

TK-42 sefer sayısı ile Airbus 330 tipi uçakla yapılan seferde uçak İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 02.25'te kalktı. 280 yolcunun katıldığı ilk uçuşa THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, THY yöneticileri ve basın mensupları eşlik etti. Kalkış öncesinde yolcu salonunda BTA Durban yolcularına özel ikram sundu.

GENELDE 280'İNCİ NOKTA DURBAN
Durban seferi ile ilgili İlker Aycı, "Öncelikle ülkemize hayırlı olsun. Afrika'da 46. noktamızı Güney Afrika'da da 3'üncü noktamızı açıyoruz. Johannesburg, Cape Town'dan sonra Durban' ı açıyoruz. Kısa bir süre önce de Miami hattını açmıştık. THY Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Olmuştur ve ekibimiz ile Miami'den sonra Durban'a geçiyoruz. Uluslararası anlamda 280 noktaya ulaşan şirketimiz 232. uluslararası noktamıza böylelikle kavuşmuş oluyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

EN İYİ HUB İSTANBUL
"Kuzeyle güneyi, batı ile doğuyu en iyi bağlayan Hub İstanbul" diyen Aycı, "Bu İstanbul Hub'ını en iyi şekilde değerlendirerek bir küresel marka olmak yolunda her geçen gün yeni hatlarla yeni hizmet anlayışıyla ortaya koyduğu müşteri odaklı yeni yaklaşımlarla THY adım adım küresel şirket olma yolunda güçlü şekilde ilerliyor. Umarım ülkemizdeki i istikrarla büyüme ve gelişme ile birlikte bu büyüyen gelişen ülkelerle ülkemizi bağlayarak biz de ülkemize düşen sorumluluğu yerine getirmiş oluruz. İnsanlar da güvenle konforla ve aldığı hizmetin kalitesi ile verdikleri her kuruşun karşılığını aldıkları hissiyatıyla büyük bir güven mutlulukla huzur içerisinde THY'lerimizle uçmaya devam ederler. Biz de milli hava yolu şirketi olarak bayrak taşıyıcımız olarak bayrağımızı iddiamızı, medeniyetimizi, birikimimizi, kültürümüzü, hoşgörümüzü, toleransımızı ve insanlarla işbirliğimizi muhabbetimizi bu ülkelere oradan da bize taşımaya devam ederiz" diye konuştu.

YENİ UÇUŞ NOKTALARI
THY'nin yeni açılacak hatları hakkında bilgi veren Ahmet Olmuştur, bu yıl içerisinde 15 Aralık 2015'te Mauritius ve Madagaskar hatlarını açacaklarını belirtti. Önümüzdeki yıl Mayıs 2016'da ise Atlanta'yı açacaklarını kaydeden Olmuştur, “Yine bu yıl sonunda veya 2016'ın başında Ukrayna'da Zaporizhia noktasına başlıyor olacağız. Rusya'da birkaç hattımız var ama henüz üzerinde tam fikir birliğine varmadığımız noktalar var. Bu yıl açmayı düşündüğümüz noktalardan bir tanesi Phuket noktamız var. Uzakdoğu'da yine Güney Sudan'da Juba planlamaya çalışıyoruz. Şunu söyleyebilirim. Güney Afrika'ya gidiyoruz. Bugün Durban 3. şehrimiz bu kış tarifesinde ilk defa Johannesburg'la Cape Town ayırarak uçuyoruz. Yani iki sene direkt seferlerimiz olacak. Yine Singapur Jakarta'yı ayırmış olduk. Mayıs ayında 2016'da Vietnam veya Kuzey Vietnam'da Hanoi açacağız. Yıl içerisinde vereceğimiz birkaç tane daha kararımız olacak yönetim kurulumuzun bize verdiği talimatlar çerçevesinde şimdilik bu kadar söyleyebilirim" diye konuştu.
THY'nin İstanbul Durban seferleri haftanın 4 günü; Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere karşılıklı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleşecek.
Öte yandan İstanbul -Durban uçak biletlerinin vergiler dâhil gidiş dönüş fiyatları 640 dolara satışa sunuldu.