İSTANBUL, () SULTANGAZİ Belediyesi, 80 bin metrekare alan üzerine modern  kurban satış ve kesim merkezi kurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, 80 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına ilk etapta 600 çadır, 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli.

 Sultangazi Belediyesi tarafından yapılan açıklamada,  "Sultangazi Belediyesi Esentepe Mahallesi Cebeci Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında Avrupa Yakası’nın en modern kurban satış ve kesim alanını oluşturdu" denildi. 

İLK HAYVANLAR 19 Eylül’DE GELİYOR 

Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar AB standartlarında yapıldı. 

İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyon kararı ile 19 Eylül’den itibaren getirilmeye başlanacak olan hayvanların menşei şahadetnameleri kontrol edilecek. Trakya bölgesi dışında Anadolu’dan Sultangazi’ye getirilecek hayvanlardan ayrıca “Şaptan Arilik belgesi” istenecek.

Merkezde havyan satıcıları da unutulmadı. Hayvan satıcılarının rahatlıkla barınabileceği mekanlar, banyo ve wc ler kuruldu. Vatandaşlar için otopark, mescid ve kafeterya açıldı.