AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde çıkan kavgada, emekli polis memuru, 63 yaşındaki Mehmet Tüz pompalı tüfekle 2 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi de bacağından yaraladı. Kavgada, Tüz'ün oğlu 28 yaşındaki Oğuzhan Tüz de bıçakla karnından hafif yaralandı. Olayla ilgili Mehmet Tüz, oğlu Oğuzhan Tüz ile kavgaya karıştığı ileri sürülen 26 yaşındaki Ümit Düzgün gözaltına alındı.

Emekli polis memuru Mehmet Tüz'ün işlettiği kahvenin önünde geçen yıl 29 Ekim'de, alacak konusunda silahlı kavga çıktı. Kavgada, kahve sahibinin oğlu Oğuzhan Tüz kalbinin altına ve sol koluna isabet eden mermiyle ağır yaralandı. Tüz'nin sol kolu sakat kaldı. Olayın ardından kavgaya karıştıkları ileri sürülen 31 yaşındaki Uğur Karademir ve 29 yaşındaki Okay Olgun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alınıp ve haklarında dava açıldı. Tutuklu yargılanan sanıklardan Okay Olgun 4 ay önce, Uğur Karademir ise, 2 gün önce tahliye edildi.

Dün saat 23.00 sıralarında işlettiği kahvenin önünde müşterileriyle sohbet eden Mehmet Tüz, yoldan geçen Ümit Düzgün yönetimindeki 09 RU 858 plakalı otomobilde, geçen yıl oğlunun yaralandığı olaya karıştığı öne sürülen Uğur Karademir'in de olduğunu farketti. Uğur Karademir, bu sırada otomobilin camından başını çıkartıp "Ne bakıyorsun?" diyerek, küfür etti. Mehmet Tüz'ün de küfürle karşılık vermesi üzerine otomobildeki 4 kişi araçtan indi. Tüz, panikle evine kaçtı. Bu sırada içeride temizlik yapan oğlu Oğuzhan Tüz olayı farketti, kahvenin kapısını kapatıp, kendisini korumak için eline bir sandalye alarak bekmeye başladı. Otomobildeki dört şüpheliden Uğur Karademir, kapısını tekmeleyerek içeri girdiği kahvedeki Oğuzhan Tüz'ü karnından bıçakla yaraladı. Bu sırada evden pompalı tüfeğini alıp, gelen Mehmet Tüz, kahve önündeki şüphelilerden Okay Olgun'u bacağından, kahve içindeki Uğur Karademir'i başından, 19 yaşındaki Şefik Kaçmaz'ı ise karın ve sırtından yaraladı.

Ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Karademir ve Kaçmaz, doktorların müdahalelerine rağmen öldü. Ölen 2 kişinin cenazeleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morgu'na gönderildi. Polis olayın ardından Mehmet Tüz ve oğlu Oğuzhan Tüz'ü gözaltına aldı. Olay yerine geldikleri otomobille kaçan Ümit Düzgün de olaydan bir kaçsaat sonra polis tarafından yakalandı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede 4 boş fişek ile suç aleti bıçak ele geçirildi.

"OĞLUMU KORUMAK İÇİN KATİL OLDUM"

Olayın ardından gözaltına alınan emekli polis Mehmet Tüz, polisteki ifadesinde, iki kişiyi oğlunu korumak için öldürdüğünü ileri sürüp, "Yoksa, bu yaştan sonra niye cezaevine girmeyi göze alayım" dediği belirtildi. Öldürülen berber kalfası Kaçmaz'ın, olaylarla bir ilgisinin olmadığı yanındaki kavgaya karışan 3 kişi ile gezmek için yanlarında olduğu belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

FOTOĞRAFLI