İZMİR Selçuk İlçesi'nde bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali coşkuyla başladı. Selçuklular, ülkenin çeşitli kentlerinden gelen vatandaşlar ile yabancı turistler, festivalin ilk gününde ilçenin sokaklarını doldurdu.

Guinness Rekorlar Kitabı'na da giren Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, belediye başkan yardımcıları Ali Karakurt ve Atilla Aksoy'un da katılımıyla düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. İstasyon Meydanı'ndan develerle yola çıkan kortej, ilçede tur atıp başlangıç noktasına geri döndü. Ardından meydanda kurulan çadırdaki eski festivallerin fotoğrafları, deveci kıyafetleri ve deve aksesuarlarının bulunduğu sergiye geçildi. Sergiden sonra 4'üncü Altın Havutlama Yarışması yapıldı. Çok sayıda devenin katıldığı yarışmada en süslü deve 'Musti' seçildi.

HAYVAN HAKLARI İHLALİ YOK VURGUSU

Yarışmadan sonra alanı dolduran kalabalığa seslenen Başkan Bakıcı, "Nice 33'üncü deve güreşleri festivalinin Selçuk'ta devam etmesi temennimizdir. Deve güreşleri festivalleri güçlenerek Selçuk'umuzda gerçekleşecektir. Kırkpınar'ın nasıl ki yağlı güreşlerde ülkemizin en önemli güreşi olduğu biliniyor ise aynı şekilde deve güreşlerinde Selçuk- Efes'in Kırkpınar olduğu bilinmektedir. Bu üstünlüğü en iyi şekilde devam ettirip, ilelebet Selçuk'ta deve güreşlerinin yapılmasını bizler ve bizden sonra gelecek nesiller sağlayacaktır. Selçuk ve Selçuklu hemşerilerimiz bunu hak ediyor" dedi.
Başkan Bakıcı ayrıca Selçuk Efes Deve Güreşi Festivallerinin yapılmasında emeği geçen katkı sunan herkese teşekkür etti. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da deve güreşlerinde herhangi bir şekilde hayvan hakları ihlali yapılmadığının altını çizdi. Kaymakam Boyacı, "Deve hayırlı, uğurlu bereketli bir hayvandır. Asırlardır devenin insan yaşamında çok büyük bir önemi var. Deve güreşi derneği başkanı ve yönetim kurulu üyelerini, Selçuk Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Emre Kızıl Selçuklulara, konser verdi.