DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Teğmen Altuğ Pek'in cenazesi, bu sabah Muğla'daki baba evinin önüne getirildi. Şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğulurken, kız kardeşi Aliye Pek'in, "Ne olur uyan ağabey. Ben sensin yaşayamam. Bu acıya dayanamam" feryatları yürekleri burktu. Şehit ailesinin 2 odalı yıpranmış haldeki evi dikkati çekerken; yokluklar yüzünden güçlükle okulunu bitirdiği öğrenildi.
Silvan'ın Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki bazı cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bölgenin teröristlerden arındırılması için 10 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından devam eden operasyon için ilçeye sevk edilen askerlere dün sabah PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen, 5 aylık sözleşmeli asker Jandarma Teğmen Altuğ Pek'in dün akşam Muğla'ya getirilen cenazesi, bu sabah, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alındı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulansa alınan cenaze, Muğlalılar'ın katılımıyla oluşturulan 300 araçlık konvoyla helallik alınması için Menteşe İlçesi Paşapınarı Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi.
KIZ KARDEŞİ YÜREKLERİ DAĞLADI
Askerlerin omzuna alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, önceden evin önünde hazırlanan masanın üzerine konuldu. 4 çocuk annesi olan ev kadını 60 yaşındaki Fatma Pek, yerelde aylık yayın yapan bir gazetenin sahibi olan baba 68 yaşındaki Mehmet Pek ile bir kız, iki erkek kardeşi başta olmak üzere yakınları ve sevenleri gözyaşlarını tutamadı.
Şehidin bazı yakınları acıya dayanamayıp fenalık geçirdi. Kız kardeşi Aliye Pek'in "Ne olur uyan ağabey. Ben sensin yaşayamam. Bu acıya dayanamam" diye feryat etmesi yürekleri burktu. Ardından Aliye Pek de fenalık geçirdi. Aliye Pek'i, bir kadın Astsubay ile yakınları teskin etmeye çalıştı. Ayrıca şehidin evine akın eden Muğlalılar, aileye taziyelerini sundu.
Menteşe İlçe Müftüsü Kazım Aşlık, şehit için dua okuması ve evin önünde helalik alınmasının ardından Teğmen Altuğ Pek'in Türk bayrağına sarılı tabutu tekrar askerlerce omuzlara alındı. Ambulansa konulan cenaze, cenaze namazı için Kurşunlu Camisi'ne götürüldü.
YOKLUKLAR İÇİNDE OKUDU
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Matematik Bölümü'nden mezun olan ve ataması yapılmayınca beş ay önce sözleşme imzalayarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başladığı belirtilen Şehit Teğmen Pek'in maddi yokluklar içinde okulu bitirdiği ortaya çıktı. Okula giderken otobüs parası olmadığı için otostopla yolculuk yaptığı öğrenildi. Buna rağmen şehit Pek'in kimseden herhangi bir beklenti içine girmediği, çalışkan, dürüst çevresinde çok sevilen bir insan olduğu belirtildi.
Ailenin, Büyükşehir öncesi dağ köyü olan Paşapınarı'ndaki iki göz ve oldukça yıpranmış haldeki evi de dikkati çekti.

FOTOĞRAFLI