BALIKESİR'in Savaştepe İlçesi'nde kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. İlçede taşımalı eğitimden yararlanan beş servis aracı akşam saatlerinde, kar yağışı nedeniyle kapanan Balıkesir- Savaştepe Karayolu'nda mahsur kaldı.

Servis araçları dozer ve kepçelerin açtığı yoldan ilerleyip öğrencileri evlerine teslim ederken, bugün ilçedeki taşımalı eğitime tabi öğrencilere okulların tatil edildiği duyuruldu.
İlçede dün öğlenden sonra başlayan bugün de süren kar yağışı ulaşımı güçleştiriyor. Mahalle statüsüne geçirilen çoğunluğu yüksek kesimde kalan ilçedeki 30'a yakın köyün yolunun kapandığı belirtildi. AK Partili Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek'in öncülüğünde belediye ekipleri, kapanan yollarda çalışma başlattı. Kar yağışı sonrası dün, Balıkesir- Savaştepe Karayolu'nun Karacalar Mahallesi çıkışından Muhtan Tepesi'ne kadar olan iki kilometrelik kısmı da kapandı. Çaltılı, Pelitçik ve Güvemküçüktarla mahallelerinde taşımalı eğitimden yaralanan ilk ve orta dereceli okulların öğrencilerinin içinde bulunduğu beş servis minibüsü, eve dönüş yolunda, yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine karayolları ekipleri, kepçe ve dozerlerle servis araçlarının önündeki yolu açtı. Bazı servis araçları zincirle yoluna devam ederken, bazı araçları dozerlerle çekilerek bölgeden kurtarıldı. Minibüslerdeki 50 öğrenci, 1.5 saatlik çalışma sonrası kurtarılarak evlerine teslim edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Kaplan, taşımalı eğitim veren okulların 13 Ocak Salı günü tatil edildiğini belirtti. Bugün de kapalı olan yolda çalışmaların sürdüğü bildirildi.