Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () SAĞLIK çalışanları , Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde sağlık çalışanlarının 24 saatlik görev süresini bir haftaya çıkaracakları yönündeki açıklamalarını protesto etti. Sağlık Emekçileri Sendikası, Cizre ve Silopi'deki sağlık çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıları yerinde görmeleri amacıyla Dünya Sağlık Örgütü'nü ve Kızılhaç'ı Türkiye'ye davet edecek.

İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul Şubeleri ve İstanbul Diş Hekimleri Odası ortak olarak yaptıkları basın açıklamasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre ve Silopi'de sağlık çalışanlarının 24 saatlik nöbetler şeklinde değil, hafta boyunca nöbet tutacaklarını söylemesini protesto etti.
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eski Başhekimlik binası önünde yapılan basın açıklamasına yaklaşık 50 kişi katılırken, “Savaşa değil, Emekçiye Bütçe", “Emekçiler Savaş İstemiyor" sloganları atıldı. Ortak basın açıklamasını SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak yaptı. Kavak, “Cizre ve Silopi'de Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamayla bu bölgelerde görev yapan sağlık emekçilerinin 24 saatlik nöbetler şeklinde değil, haftalık nöbetler şeklinde çalışacakları duyuruldu. Yani normalde 24 saatlik nöbetler şeklinde çalışan sağlık emekçilerinin, bir hafta boyunca hastane nöbetleri tutacakları, bu süre içerisinde hastanede yatıp kalkacakları söylendi. Bu planın gerekçesinin ise sokağa çıkma yasağının olduğu bu bölgelerde hastane personelinin giriş çıkışında sorun yaşanması olduğu iddia edildi “ şeklinde konuştu.
Kavak, "Sokağa çıkma yasakları başladığından beri tehdit ve korkuyla karşılaşan sağlık emekçileri bakımından hastanede adeta hapsetmeyi dayatan ancak adına haftalık nöbet denen ne olduğu belirsiz bir uygulama dayatılmaktadır" diye konuştu.
Kavak, “Sağlık merkezinin bulunduğu ilçede ikamet eden sağlık emekçilerine sağlık merkezlerine gidiş geliş, konusunda hiçbir engel çıkartılmaması ve çalışmaların kolaylaştırılması gerekirken, sağlık emekçilerinin sağlık merkezlerine hapsedilmesi ağır bir hukuk ihlalidir. Sendikamız ve Türk Tabipler birliği özellikle bu uygulamanın yarattığı yaratacağı sıkıntıları yerinde gözlemlemesi için Dünya Sağlık Örgütü'nü ve Kızılhaç'ı Türkiye'ye davet edecektir" şeklinde konuştu.
(FOTOĞRAF)