GÜRCİSTAN Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Kocaeli ve Sakarya'da yaşayan Gürcü asıllı Türk vatandaşı 75 kişiye 'çifte vatandaşlık beratı' verdi. Şaakaşvili, Gölcük'te Gürcü asıllı Türk vatandaşlarıyla halay çekti.

İstanbul'dan öğleden sonra karayoluyla Adapazarı'na gelen Mihail Saakaşvili, Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Adapazarı'na çeşitli tarihlerde ailelerini Gürcistan'da bırakarak gelen 60 kişiye 'çifte vatandaşlık' beratı verilirken, Mihail Şaakaşvili, iki ülke arasındaki ilişkilerin 9 yılda çok iyi geliştiğini anlattı. Gürcü asıllı Türk vatandaşlarının iki ülke arasında köprü olduğunu belirten Şaakaşvili, "Bu insanlar Türkiye'nin çok sadık vatandaşları, çok vatansever.

Fakat diğer taraftan ana vatanlarıyla bağlantıları var. Ülkelerimiz yakın olduğu için bu ilişkiyi sağlamak çok kolay. Çünkü köprüler var. Daha çok köprüye ihtiyacımız var. Daha çok köprü olursa daha iyi olacak" dedi. Törende, Saakaşvili'nin konuşmasının çeviri yapılmayınca gazeteciler zorluk çekti.

Adapazarı’ndaki törenin ardından Sapanca Gölü kıyısında onuruna verilen yemeğe katılan Şaakaşvili, daha sonra Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Nusretiye Köyü'ne geçti. Burada düzenlenen törende Gürcü asıllı 15 Türk vatandaşına 'çifte vatandaşlık beratı' veren Şaakaşvili yaptığı konuşmada, bunun iki ülke arasındaki dostluğu güçlendireceğini söyledi.

Şaakaşvili, "Umarım bundan sonra daha da ilişkiler güçlenecektir. İki ülke el ele ve kol kola verip geleceğe doğru birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu. Mihail Şaakaşvili daha sonra müzik eşliğinde Gürcü asıllı Türk vatandaşlarıyla birlikte halay çekti.
Türkiye'de Gürcü asıllı yaklaşık 3 bin kişiye Gürcistan tarafından 'çifte vatandaşlık beratı' verildi.