KOCAELİ Üniversitesi'nde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle geçen salı gününden itibaren ara verilen eğitime bugün başlandı. Kentte bugün yeniden kar yağışı üzerine öğrencilerin adına şarkı yaptığı ve tatil tweet'leri attığı Rektör Prof.Dr. Sadettin Hülagü'den ise ilginç bir cevap geldi. Hülagü, öğrencileri gülümseten twet'inde "Yarın kar yağışının devam etmeyeceği bildirilmektedir. Lütfen tatil modundan çıkın. Sınavlarınızda başarılar diliyorum" yazıp devamına da gülücük ve kalp simgesi koymayı ihmal etmedi.

Kocaeli Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başlayan ve Pazar günü bitmesi planlanan yarıyıl sonu sınavları, yoğun kar yağışı nedeniyle üniversite tarafından ertelendi. Sınavların bu haftaya alınması nedeniyle normalde 12 Ocak'ta yarıyıl tatileni çıkma planları yapan ve bu nedenle memleketlerine gitmek üzere uçak, otobüs ve tren biletlerini erken alan öğrenciler yeni bir maddi yükümlülük altına girdi. Bilet tarihlerini değiştirmek için seferber olan olan öğrencilerden bazılarının ise geç kaldıkları için ödedikleri bilet paraları alamadı. Biletleri yanan öğrenciler de geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversiteki Rektörü Sadettin Hülagü için şarkı besteleyip sosyal paylaşım sitelerinde yayınladı. Bir anda tutulan parça binlerce kez tıklandı. 

Dün yaşanan bahar havasının ardından Kocaeli bölgesinde bugün de etkili olan yoğun kar yağışı ile Kocaeli Üniversitesi'nin bulunduğu Umuttepe yine kar altında kaldı. Öğrenciler bu kez, Rektör  Prof. Dr. Sadettin Tülagü'nün twitter adresine, üniversiteyi yeniden tatil etmesi için twet atmaya başladı. Ancak Prof. Hülagü, öğrencilere cevaben gülümseten bir twet atarak,  "Sevgili öğrenciler. Yarın kar yağışının devam etmeyeceği bildirilmektedir. Lütfen tatil modundan çıkın. Sınavlarınızda başarılar diliyorum" yazıp devamına da gülücük ve kalp simgesi koymayı ihmal etmedi. Rektörün bu tweti de kısa süreder yüzlerce öğrenci tarafından retweetlendi.

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri yarından itibaren ertelenen yarıyıl sonu sınavlarına girecek ve 19 Ocak'ta yarıyıl tatiline çıkacak.