MANİSA'nın merkez ilçesi Şehzadeler'de, Halk Eğitim Merkezi, mülteci sayısının artışı ve iletişim sorunu yaşamaları üzerine Türkçe okuma yazma kursu açtı.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan mültecilerden Manisa'ya yerleştirilenlerin sayısının 10 bini bulduğu açıklandı. Mültecilerin yaşadıkları iletişim sorununun çözümü için yetkililer harekete geçti. Şehzadeler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, mülteciler için 148 saatlik Türkçe okuma yazma kursu açtı.

Suriyeli mültecilerin çoğunlukta olduğunu belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, "Çok fazla talep var. Ama biz ilk kurs sayısını 25 kişi ile sınırlandırdık. Mültecilerin derdini, isteğini anlatabilecekleri düzeye getirmeye çalışıyoruz. Daha çok konuşmaya yönelik bir eğitim veriyoruz. Üç ay sonunda mülteciler yaşadıkları sorunları daha aza indirecekler" dedi. Irak'ın Bağdat kentinden altı ay önce Manisa'ya geldiğini söyleyen Valit Hasan, iletişim sorunu yaşadıklarını kurs sayesinde bu sıkıntının sona ereceğini söyledi.