METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış uyarısı yaptı.
Meteoroloji, 3 bölge için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de bu akşamdan itibaren kuvvetli yağış başlayacağını duyuran meteoroloji, yarın akşam saat 18.00'e kadar etkili olması beklenen yağışlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Meteorolojinin yazılı uyarısında şunlara yer verildi:

"Bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; etkisini arttırarak gece yarısına kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, gece yarısından itibaren ve sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli'nin güneyinde, öğleden sonra ise Isparta ile Burdur ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu, Ege kıyılarında hortum riski vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."
Meteoroloji, olaşması muhtemel riskleri ani sel ve su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar olarak sıraladı.