MAHSUR KALANLAR KURTARILIYOR
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyeriyle turistik tesisleri su bastı. Elektrik kesintilerinin meydana geldiği ilçede cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri yüzünden araçlar yollarda kaldı. Belediye ekipleri bazı apartmanlarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma yapıyor. Türkbeleni'nin Antalya Caddesi'ne bakan bölümünde meydana gelen heyelan nedeniyle kaldırımlar toprak ve ağaçlarla doldu. Yağışlar Manavgat Irmağı'ndaki su seviyesinin de yükselmesine neden oldu.
Diğer yandan bölgedeki kurtarma çalışmalarına AKUT da destek verdi. AKUT Manavgat'taki çalışmalara katılmak üzere Antalya'dan 8 kişilik bir ekibi ilçeye gönderdi. Alkan Uğurlu'nun yönetimindeki AKUT ekibi Manavgat'ta ulaşarak çalışmalara botlarla destek verdi. Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yönettiği kurtarma çalışmalarına vatandaşlar de traktörlerle, şişme botlarla ve kepçelerle destek veriyor.
1 KİŞİ ÖLDÜ
Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, 48- 50 yaşlarındaki bir kişinin elektrik çarpması sonucu boğularak öldüğü bilgisinin kendisine ulaştığını, ancak henüz teyit edemediğini söyledi. Aniden bastıran ve aralıksız devam eden yağış nedeniyle derelerin suyu taşıyamadığını ve tahliye edilemeyen suların baskınlara yol açtığını kaydeden Başkan Sözen, su baskınlarından bölgedeki bazı otellerin de etkilendiğini açıkladı. Sel baskınının 5 mahallede yoğunlaştığını belirten Şükrü Sözen, bu mahallelerin Aydınevler, Bahçelievler, Eskihisar, Aşağıhisar ve AşağıPazarcı mahalleleri olduğunu belirterek, zararın boyutu hakkında şu anda bir tespitin de yapılmadığını söyledi.

Mustafa KOZAK- Bülent TATOĞULLARI/MANAVGAT (Antalya), )

FOTOĞRAFLI