AYDIN E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkumlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Daire Başkanlığı bünyesinde kamu hizmeti veriyor. Mahkumlar çiçek dikip, çevre düzenlemesi işlerinde görev alıyor.

Açık cezaevlerindeki mahkumların topluma kazandırılması projesi kapsamında Aydın E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen anlaşma ile mahkumlar çalışarak cezalarını tamamlıyor. Aydın E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 10 mahkum, Çine Adnan Menderes Bulvarı'na çiçek dikti. Cezalarını kamu yararına işlerde çalışarak bitirmeye çalışan, sigortaları yapılan ve belirli miktarda ücret de ödenen mahkumlar, kendilerine bu imkanı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Aydın E Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

MESLEK DE ÖĞRENİYORLAR

Çeşitli kamu hizmetlerinde çalışarak cezasını bitirmek isteyen mahkumlardan Gökhan Alimoğlu, 2 yıldır Aydın Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Daire Başkanlığı'nda çalıştığını söyledi. Projenin mahkumların motivasyonunu artırarak sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırdığını dile getiren Alimoğlu şöyle dedi:

"Biz mahkumların bu şekilde topluma yararlı işlerde çalışmasına imkan verilmesi, gerçekten çok faydalı bir proje oldu. Geçmişte istemesek de, işlemiş olduğumuz bir takım hoş olmayan suçlardan dolayı cezamızı çekerken vatana, millete hizmet etme olanağı tanınması, bizlerin gelecekte daha iyi ve topluma daha yararlı bireyler olma yolunda adeta öncülük ettiğini söyleyebiliriz. Burada çalışırken hem cezamızı çekiyoruz, hem bundan vatanımız faydalanıyor. Bazı arkadaşlarımız burada bilmedikleri meslek dallarını öğreniyor. Belki bu arkadaşlarımız cezaları bittiğinde burada öğrenmiş olduğu mesleği sürdürmeyi düşünüyor. Bu projede kaybeden yok, herkes kazanıyor."