CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmasında 15 Temmuz Darbe Girişiminin siyasi ayağının hala ortaya çıkarılmadığını kaydederek Darbe Girişimini Araştırma Komisyonun çalışmalarını eleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:  

"15 Temmuz gecesi bu çatı altında gösterilen kararlılık Darbe Komisyonu araştırma çalışmalarına yansıtılmamıştır. Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı komisyona gelerek milli iradenin temsilcilerine bilgi vermesi sağlanamamıştır. Bu iki değerli bürokratın komisyona gelerek siz değerli temsilcilerinin sorularına yanıt vermek yerine yazılı bilgi vermeleri kabule edilir değildir. Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarının hangi telkin ve talimatla TBMM'deki komisyona gelmesi engellenmiştir. Bu tablo parlamento saygınlığı açısından hepimizin üzerinde  durması gereken temel konudur." 

MİT Müsteşarlığının komisyona  gönderdiği yazıdan bir paragraf okuyan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: " 22 Mayıs 2017 tarihli yazıdan bir paragraf okuyorum:

MİT'in   cemaatin darbe girişiminde bulunabileceğini bildirdiğini ancak TSK bünyesinde istihbarat toplayamadığı, net istihbarat önceden ulaşılamadığı belirtilmiştir. Bu açıklama pek çok noktadan sorumludur. 2012'den itibaren Adil Öksüz'ün hava kuvvetleri  imamı olduğu devlet arşivlerinde ve herkes bilmektedir. Sadece Adil Öksüz değil Kemal Batmaz, Hasan Çiçek bunlarda asker değildir. Darbe toplantılarının büyük kısmı TSK dışında özel evlerde yapıldı.

Adil Öksüz 2 telefon bir GPS cihazıyla serbest bırakılmıştır. Haydi diyelim serbest bırakıldı. MİT Öksüz'ü neden izlemedi. Başbakanlık müşaviri Ali İhsan Sarıkoca, Adil Öksüz'ü gidip karakolda gözaltına alındığı yerde ziyaret ediyor. Dolayısıyla MİT'in verdiği bilgiler  bizi tatmin etmedi.

İnanıyorum ki bu genel kurulu da tatmin etmedi.  Tüm ayrıntılarının ortaya çıkması lazım, hiçbir şehidimizi kanının yerde kalmaması lazım. Darbe ile mücadele başarı ve kalıcılığının  en önemlisi, siyasi ayağının ortaya çıkarılmasıdır.

Girişimde bulunanların darbecileri destekleyenlerin ve onları  devletin en hassas noktalarına yerleştirenlerin hesap vermesi sağlanmadan darbe ile gerçek manada mücadele yapılmış sayılamaz. Örgüte destek verenler ortaya çıkarılmalıdır. 15 Temmuz'ların  bir daha yaşanmaması için bu ibret verici olaylardan ders almak şarttır."