YOZGAT’ta, İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 95. yıl dönümü ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce video klip hazırlanıyor. İstiklal Marşı’nın ilk kıtasını okuyan 900 polis adayının gür sesi şehir merkezinden duyuldu.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, 12 Mart tarihinde yapılacak etkinlikler kapsamında bir dizi program hazırladı. İstiklal Marşı’nın her kıtasını farklı yerlerde farklı grup ve kişiler okurken 10’uncu kıtasını ise 2 bin öğrenci hep birlikte okudu. Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü İstiklal Marşı'nın TBMM’de kabulünün 95. yıl dönümü ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliklerine şimdiden hazırlanmaya başladı. Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü kapsamında İstiklal Marşı’nın her kıtasını farklı yerlerde farklı kişiler tarafından okutularak farklı bir projeye imza atıyor. Polis okulu öğrencileri, askerler, şehit aileleri ve öğrenciler tarafından okunan İstiklal Marşı’nın ilk kıtasını, 900 Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencisi, son kıtasını ise Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 2 bin öğrenci hep birlikte okudu.

Milli Eğitim Müdürlüğü adına görüntülerin çekimini gerçekleştiren Selim Durak, "12 Mart’ta İstiklal Marşının kabul yıl dönümünde İstiklal Marşını kıta kıta askerimiz, polisimiz, şehit ailemizin, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin okuduğu bir video hazırlıyoruz. Bu gün Cumhuriyet Meydanında Türk bayrağı sülieti oluşturmuş öğrencilerimizle birlikte son kıtasını seslendirdik. İlk kıtasını ise 900 polis adayımız seslendirdi" dedi.
900 polis adayının gür sesi, şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan şehir merkezinde duyuldu. Polis adaylarının okuduğu İstiklal Marşı dinleyenleri duygulandırdı.