Taksim Dayanışma Platformu tarafından sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplar, Taksim Meydanı'na yürümek isteyince polis müdahale etti. TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile gruplara müdahale edilirken, bazı göstericilerin TOMA'ya taş attığı görüldü. İstiklal Caddesi'nde olaylar devam ediyor.

Taksim Dayanışma Platformu tarafından sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplar, Taksim Meydanı'na yürümek isteyince polis müdahale etti. TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile gruplara müdahale edilirken, bazı göstericilerin TOMA'ya taş attığı görüldü. İstiklal Caddesi'nde olaylar yer yer devam ediyor.

PLASTİK MERMİ VE GAZLI SU YİNE SIKILDI

Taksim'e çıkmak için Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Fransız Konsolosluğu önünde toplanan  kitleye polis Taksime çıkma izni vermedi ve toplanmaların  izinsiz olduğu uyarısı yaptı. Göstericiler dağılmayınca önce çevikkuvvet polisleri ile gruplar dağıtıldı daha sonra İstaklal Caddesi üzerinde  TOMA'lardan içine gaz karıştırılıdığı iddia edilen tazyikli su sıkıldı. Gruplar Galatasaray meydanında yeniden toplanınca burada polis  plastik mermi ile  müdehalede bulundu ve gösteriler ara sokaklara dağıldı. Gösterici gruplarının ara sokaklarda beklediği gözleniyor.

ANKARA DA HER YERDE EYLEM

İZMİR DE POLİS MÜDAHALESİ