Soner HASIRCIOĞLU - Uzay KESMEN - Özgür EREN - Naci YÖNER / İstanbul, () - İSTANBUL'da lodos ve kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışı, şiddetli rüzgarın etkisiyle zaman zaman tipiye dönüştü. Başakşehir'de kar yağışını gören vatandaşlar sokağa çıkıp kar topu oynadı.



Gün boyu etkisini gösteren kar yağışı akşam saatlerinde yerini zaman zaman tipiye çevirdi. İstanbul'un birçok semtinde tipi şeklinde yağan kar, Başakşehir'de de etkisini gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme araçları yollarda tuzlama çalışması yaptı.

BABA-OĞUL KARTOPU OYNADI

Bu arada, karın keyfini çıkaranlar yine çocuklar oldu. Başakşehir Nurettin Topçu Caddesi üzerinde sokağa çıkan bir baba ile oğlu kartopu oynadı.



Bazı vatandaşların ise aynı cadde üzerinde yolda kalan otomobilleri iterek sürücülere yardım ettiği görüldü.

SARIYER BEYAZA BÜRÜNDÜ

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle, İstanbul'un birçok ilçesinde olduğu gibi Sarıyer'de de hayat olumsuz etkilendi. Yoğun kar yağışı nedeniyle araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti. Yeşillik alanlar ve kaldırımlar da beyaza büründü. Yayalar, beyaz örtünün kapladığı kaldırımlarda yürümekte zorluk çekti. Ortaya ise kartpostallık görüntüler çıktı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de vatandaşların mağdur olmaması ve yollarda olumsuz bir durumun yaşanmaması için özellikle ana yollar ve caddelerdeki çalışmalarını sürdürüyor.

ANADOLU YAKASI

Kar yağışı Anadolu Yakası'nda ise Çamlıca, Küçük Çamlıca, Ümraniye, Dudullu, Maltepe Başıbüyük, Çekmeköy ve Sancaktepe civarında etkili oldu.



Kaldırımların beyaza büründüğü görüldü.