GENELKURMAY eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Eskişehir'in trafik plakasını '26' olduğunu, kendisinin de 26'ncı dönem Genelkurmay Başkanlığı yaptığını ve 26 ay da tutuklu kaldığını anlatırken, "İyi ki 40 veya 45'inci dönem Genelkurmay Başkanlığı yapmamışım. Yoksa daha fazla tutuklu kalacaktım" diye espri yaptı.

Eskişehir'de pazar günü okurlarına 'Nasıl bir Türkiye' adlı kitabını imzalayan Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, bugün Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti. Büyükerşen, Başbuğ'u belediye önünde karşıladı. Yılmaz Büyükerşen, Başbuğ'un ziyaretinden memnunluk duyduğunu anlatırken, "İlker Başbuğ komutanımız Türk halkının her zaman gurur duyduğu, iftihar ettiği bir kişidir.

Hizmetleri büyüktür. Kendisini Eskişehir'de ağırlamaktan son derece mutluyuz" diye konuştu.
Emekli Orgeneral İlker Başbuğ da Eskişehir'i 'Avrupa kenti' olarak nitelendirdi. Dünkü imza gününde yanına gelen bir okuru ile arasında geçen sohbeti anlatan Başbuğ, "Okurum 26'ncı dönem Genelkurmay Başkanlığı yaptığımı ve Eskişehir'in de plakasının da 26 olduğunu belirterek böyle bir bağlantı kurduğunu söyledi. Daha sonrasında düşündüm. Ben ayrıca 26 ay tutuklu kalmıştım. Böyle de bir bağlantı var. Sonrasında da iyi ki 40 veya 45'inci dönem Genelkurmay Başkanlığı yapmamışım.

Yoksa daha fazla tutuklu kalacaktım" diye espri yaptı.  Eskişehir'in Türkiye'nin en güzel ve en güzide illerinin başında yer aldığını belirten İlker Başbuğ, bu kentte yaşamanın çok güzel olduğunu söyledi.