DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep'te, hocası Mehmet Emin Er'in ölümünün birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programına katıldı. Ramazan Ayı'nın öneminden bahseden Görmez, "İnşallah Ramazan'ın rahmet iklimi, hem ülkemizde hem Musul'da, Kerkük'te, Bağdat'ta, Şam'da, her yere yeniden bir şefkat taşır, bir merhamet taşır" dedi.

Mehmet Görmez, hocası Mehmet Emin Er'in ölüm yıldönümü nedeniyle ikindi namazının ardından Nuri Mehmet Paşa Camii'nde düzenlenen anma programına katıldı. Görmez, hocasının cami avlusundaki mezarı başında dua etti. Namazın ardından Kuran-ı Kerim okundu, yakınları ve talebeleri Mehmet Emir Er ile ilgili anılarını anlattı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, cami çıkışında ise gazetecilere yaptığı açıklamada; Ramazan ayının Türk ve İslam alemine huzur, barış, kardeşlik, adalet ve özgürlük getirmesini diledi. Görmez, şunları söyledi: "İnşallah Ramazan'ın rahmet iklimi, hem ülkemizde hem Musul'da, Kerkük'te, Bağdat'ta, Şam'da, her yere yeniden bir şefkat taşır, bir merhamet taşır. Müminlerin kalplerini yeniden muhabbetle birbirine bağlar. Tabi bize düşen en büyük vazife öncelikle Ramazan'ı rutin bir aya dönüştürmemek. Ramazan'ın bütün o maneviyatından en güzel biçimde istifade etmek."

Ramazan ayının bir mektep olduğunu ifade eden Görmez, "İstiyorum ki; bu mektebe herkes kaydını yaptırsın ve orada en güzel bir şekilde ilk 10 gününde rahmeti tahsil etsin. İkinci 10 gününde mağfireti tahsil etsin, son 10 gününde de bizleri her türlü kötülükten uzaklaştıracak beratımıza kavuşarak, huzur ve barış içerisinde bayrama kavuşmayı Cenab-ı Hak hepimize ve bütün Müslümanlara nasip etsin inşallah" diye konuştu.

Anma programına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Er'in yakınları ve talebeleri katıldı.

FOTOĞRAFLI