ANKARA'nın Gölbaşı İlçe Belediyesi, Bayırbucak Türkmenleri'ne 3 TIR'dan oluşan yardım malzemesi gönderdi.
Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenler'e götürülmek üzere 3 TIR dolusu insani yardım malzemesi, Gölbaşı Belediyesi Başkanı Fatih Duruay, Azerbeycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve Gölbaşı'ndan dünyaya kardeşlik mesajı verecek olan şairler ve ozanlar ile birlikte törenle uğurladı.
3 TIR'dan oluşan yardım konvoyunda 6.5 ton süt, 5 ton un, 4 ton patates, 4 ton kuru soğan, 4 ton bulgur, 2 ton pirinç, 2 ton nohut, 2 ton kuru fasülye, 1 ton sıvı yağ , 3 bin adet bebek maması, 500 paket bebek bezi ve 1 TIR içme suyu bulunuyor .Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, yardım tırlarının uğurlama programında yaptığı konuşmasında, "Malasef zulme uğrayan Bayırbucak Türkmenlerimize yardım etmek için, onların çektiği eziyete birazçık da olsa merhem olmak için, o çocuklarımızın, kadınlarımızın, savaşan gençlerimizin acılarına ortak olabilmek için onlara elimizden gelen yardımları yapmak, onların yanında olduğunu hissettirmek için biz Gölbaşı Belediyesi olarak yardım kampanyası düzenledik. Biz bugün burada onların bizlere yapmış olduğu yardımları unutmadığımızı, birlik ve beraberlik içersinde olduğumuzu bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Kan ve gözyaşının bitmesi gerektiğini, insanlığın sevgiyle, hoşgörüyle bağlanması gerektiğini bütün dünyaya sevgi çiçeğinin açtığı Gölbaşımızdan duyurmak istiyoruz" dedi.
Azerbeycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Gölbaşı Belediyesi'ne öncelikle böyle bir yardım kaymasında bulundukları için teşekkür ediyorum. Gün, kardeşlik günüdür, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, kardeşliğimizn daha da pekiştirme günüdür. İnsanımız daha fazla acı çekmesin, insanımız daha fazla zulüm görmesin. Bunu da biz kardeşlerimizin birlik ve beraberliği ile yaparız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI