Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Savaşları'nın 100'ncü yıl törenleri nedeniyle 18 Mart'ta Şehitler Abidesi'nin bulunduğu bölge, 24 Nisan'da Gelibolu Yarımadası, 25 Nisan'da ise törenlerin yapılacağı alana ziyaretçi alınmayacağı açıklandı.
Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yıldönümü nedeniyle, 18 Mart ve 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Çanakkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale Savaşları'nın geçtiği ve şehitliklerle örtülü, manevi değeri yüksek bir mekan olan 'Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı' bölgesine düzenlenen etkinlikler kapsamında yurdun her köşesinden ve başta Avustralya ile Yeni Zelanda olmak üzere yabancı ülkelerden ziyaretçiler geldiği ifade edildi.
Ziyaretçilerin sayısında her yıl önemli artışlar olduğundan ve bu artışın özellikle tören günlerinde ziyaret bölgelerindeki otopark, yol ve feribotla geçişlerin kapasitelerinin üstünde olması nedeniyle ulaşımın aksadığı ve önemli sorunlara yol açtığı belirtildi.
Valilik, bu nedenlerle 18 Mart'ta Şehitler Abidesi'nin bulunduğu bölgenin ziyaretçilere kapatılacağını açıkladı. Ayrıca 24-25 Nisan'da uluslararası düzeyde yapılacak törenlere Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan'ın evsahipliğinde çok sayıda ülkenin devlet başkanı ve temsilcisinin katılması beklendiğinden Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Çanakkale Valiliği koordinasyonunda hazırlanan tören programları nedeniyle ilk gün 'Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı' bölgesinin halkın ziyaretine kapatılacağı, ikinci gün ise tören yapılacak bölgelere ziyaretçi alınmayacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI