PRNet A.Ş, en çok konuşulan olay ve kişileri raporladı. 8-14 Haziran 2015 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “PRNet En’leri” 5 başlık altında sıralandı.

“GENEL SEÇİM” HAFTAYA DAMGASINI VURDU!

Aylardır Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olan 2015 Genel Seçimleri 8 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Sandıktan çıkan sürpriz sonuçlarla beraber, erken seçim ve koalisyon ihtimalleri 2 bin 124 habere konu olarak listenin ilk sırasında yer aldı.

Seçimin öncesi ve sonrasında, Diyarbakır’da arka arkaya yaşanan saldırılara yazılı basında 1037 kez yer verildi. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralanın olması olayın büyüklüğünü gözler önüne sererken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklamaları, yaşanan olayları hafta boyunca gündemde tuttu.

Haftanın bir başka çok konuşulan konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Antalya Milletvekili ve eski genel başkanı Deniz Baykal ile görüşmesi oldu. Siyasetin iki önemli figürünün seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere gerçekleştirdiği görüşme hafta boyunca 656 haberle anıldı.

Uzun süredir konuşulan G7 Zirvesi bu hafta da basının gündemindeydi. Gerçekleşen protestolar ve masaya yatırılan küresel ısınma konusu hakkında pek çok haber yapılırken, Putin’in organizasyonun yetersizliği ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar en az zirvenin kendisi kadar ilgi gördü.

Sedat Peker’in düğününde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta oyuncu Sümer Tilmaç sevenlerini yasa boğdu. Ünlü sanatçı gözyaşları ve alkışlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanırken, ailesinin derin acısı 108 habere konu oldu.

SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimin ardından koruduğu sessizliğe rağmen 5 bin 279 haber ile siyaset gündemini belirleyen isim oldu. Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ikinci sırada yer alırken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu listenin üçüncüsü olarak raporlandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli siyaset dünyasının en fazla anılan diğer isimleri arasındaydı.

SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI “KENAN DOĞULU”

Miss Turkey Güzellik yarışmasında sergilediği canlı performansı ile adından söz ettiren Kenan Doğulu 125 haber ile haftanın çok konuşulan ünlü ismi oldu. Doğulu’nun Kopenhag konserinde kendisine eşlik eden eşi Beren Saat 106 haberle ikinci olurken, Demet Akalın 105 haberle bu hafta da listede başı çeken isimlerden oldu. Uğur Işılak ve Hande Yener yüksek haber adetleriyle sıralamayı takip etti.

SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI “ŞENOL GÜNEŞ”

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş ile sözleşme imzalayan Şenol Güneş 769 haberle bu hafta da spor dünyasının gündemini belirleyen isim oldu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim listenin ikinci sırasında yer alırken; sırasıyla Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Bursaspor’la anlaşan Ertuğrul Sağlam ve Fenerbahçe’ye imza atan Vitor Pereira spor dünyasının en çok konuşulan diğer isimleri oldu.

SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI “ARDA TURAN”

Şu sıralar özel hayatı ile oldukça gündemde olan Arda Turan, 387 haber ile haftanın en medyatik sporcusu oldu. Adı yeni sezonda Lazio ile anılan Burak Yılmaz transfer iddialarıyla listenin ikinci sırasında yer aldı. Trabzonsporlu Kevin Constant 307 haber ile üçüncü sırada kaydedilirken; Beşiktaş’tan ayrılacağı öne sürülen Gökhan Töre listenin dördüncü sırasında yer aldı. Bir diğer medyatik sporcu ise 201 haberle Galatasaray’dan ayrılma sinyalleri veren Felipe Melo oldu.

GÜNDEM BAŞLIĞI

GENEL SEÇİM                                2124

DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRILAR           1037

ERDOĞAN-BAYKAL GÖRÜŞMESİ         656

G7 ZİRVESİ                                   212

SÜMER TİLMAÇ                             108

SİYASİLER

RECEP TAYYİP ERDOĞAN                5279

AHMET DAVUTOĞU                       3236

KEMAL KILIÇDAROĞLU                    1921

SELAHATTİN DEMİRTAŞ                   1430

DEVLET BAHÇELİ                             1135


ÜNLÜLER


KENAN DOĞULU

125

BEREN SAAT

106

DEMET AKALIN

105

UĞUR IŞILAK

96

HANDE YENER

73


SPOR ADAMLARI


ŞENOL GÜNEŞ

769

FATİH TERİM

580

HAMZA HAMZAOĞLU

548

ERTUĞRUL SAĞLAM

500

PEREIRA

485

SPORCULAR

HABER ADET

ARDA TURAN

387

BURAK YILMAZ

380

CONSTANT

307

GÖKHAN TÖRE

239

FELIPE MELO

201