Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Bahçelievler İlçe Kongresi'ne katıldı. Başbakan Davutoğlu, yaptığı konuşmada çocukluğunun geçtiği Bahçelievler'deki anılarını anlattı. 1969 yılında 'Çamur deryası' içinde okula çizme ile gittiklerini anlatan Davutoğlu, 3 yıl önce vefat eden İlkokul öğretmeni Müzeyyen Kızanlıklı'yı andı. Öğretmeninin kendisinden 'Türkiye'de demokrasi ve seçimler' konulu bir oyun yazmasını istediğini anlatan Davutoğlu “O müsamerede benim Başbakan rolünü oynamamı istedi. Hala o günü hatırlarım. Çizmelerle evden okula yürüyene kadar çizmelerim çamur içinde kaldı. Seçimi kazanmış başbakan olarak müsamerede çamurlu çizmelerle konuşma yaptım. Bir müddet bana 'çamurlu başbakan' diye isim taktılar" dedi.

"TEK BİR İHTİLAF YAŞANMADAN AK PARTİ YOLUNA DEVAM EDİYOR"

2015 seçimlerinde Bahçelievler'den yüzde 60'ın üzerinde oy almayı hedeflediklerini söyleyen Davutoğlu “Bahçelievler'in bağrından çıktığımıza göre önümüzdeki seçimlerde oy oranının yüzde 60'ın üzerine çıkmasını bekliyorum" diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması ile Başkanlık koltuğuna geçtiğini hatırlatan Davutoğlu “Başka bir partide olsaydı sancılarla dolu olacak bu süreç, Ak Parti'de karşılıklı saygıyla, tam bir kardeşlik bilinciyle yaşandı.

İşte Ak Parti farkı bu. Herkes, AK Parti de acaba bir hareketlilik olur mu? diye beklerken, o hareketlilik, türbülans, CHP'de oldu. Diğer partiler durumu takip edeyim, durumu anlayayım telaşı içindeyken, , AK Parti seçimlere gitmeden önce Genel Kongre'yi vaktinde yapma kararı aldı. Bunun içinde İlçe kongrelerimize başladık. Tek bi bir huzursuzluk olmadı. Tek bir ihtilaf yaşanmadan Ak Parti yoluna devam ediyor
" dedi.