CERRAHPAŞA Tıp Fakültesi'nden Beyazıt'a yürümek isteyen grubu, polis kalkanlar ile engelledi. Kalabalık ile polis arasında arbede çıktı.

Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Beyazıt'a yürümek isteyen kalabalığa polis izin vermiyor.  Hastanesi bahçesinde toplanan yaklaşık 1500 kişi Ankara'daki terör saldırısını protesto için yürüyüş yapmak istedi. Hastane kapısında önlem alan polis kalabalığın dışarı çıkmasına izin vermiyor. Kapıyı zorlayan grupla polis karşı karşıya geldi. Kısa süreli arbede çıktı. Kalabalık oturma eylemine geçerken polis basın açıklaması yapıp dağılmaları yönünde anonslar yapıyor.

Kalabalık ile polis arasındaki gerginlik sürüyor.

ANKARA'daki terör saldırısını protesto etmek için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Beyazıt'a yürümek isteyen kalabalığa polis izin vermedi. Saat 11.00 sıralarında hastanesi bahçesinde toplanan yaklaşık 1500 kişi Ankara'daki terör saldırısını protesto için yürüyüş yapmak istedi.

İÇERİ GİRENLER EYLEMCİLER TARAFINDAN ARANDI

Yürüyüşe KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da destek verdi. Yürüyüş için İstanbul Valiliği ile görüşmelerin sürdüğü duyurularak kalabalığın bir süre hastane bahçesinde beklemesi istendi. Hastalara rahatsızlık vermemek için de slogan atılmaması istendi. Hastaneye giriş yapan herkes eylemcilerin görevlendirdiği kişiler tarafından arandı.

YÜRÜYÜŞE İZİN ÇIKMADI

Valilikten izin çıkmaması üzerine yine de yürüme kararı alan kalabalık Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin ana kapısına yöneldi. Kapı önünde TOMA'yla önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri kalabalığın dışarı çıkmasına izin vermedi. Kapıyı zorlayan grupla polis karşı karşıya geldi. Kısa süreli arbede yaşandı. Kalabalık oturma eylemine geçerken polis basın açıklaması yapıp dağılmaları yönünde sık sık anonslar yaptı. İstanbul Valiliğinin Yürüyüşe izin verilmemesine gerekçe olarak göstermesine tepki gösteren KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Sizden güvenlik tedbiri isteyen mi var? Biz kendi güvenliğimizi, zincirimizi oluşturabiliriz. Yeter ki bizden uzak durun " dedi. 
Yürüyüşe destek veren Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel de, "Yasımızı bile yaşanmasına izin vermeyen bu anlayışa karşı sesimizi hep birlikte burada yükseltiyoruz" diye konuştu. Bir süre daha bekleyen grup polisin geri adım atmaması ve hastaların olumsuz etkilenmemesini de gözeterek, yürüyüşten vazgeçip, olaysız dağıldı.