ÇANAKKALE Boğazı, gece yarısından itibaren lokal olarak görülmeye başlayan ve zaman zaman görüş mesafesini 100 metreye kadar düşüren yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine aralıklarla kapatılıp açılıyor. Son olarak saat 09.05'de boğaz, bir kez daha transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.
Yoğun sis yüzünden Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, Çanakkale Boğazı'nı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine ilk olarak saat 01.30'da kapattı. Sisin etkisi zayıflayınca saat 03.30'da ulaşım tekrar açtı. Ancak bir kez daha etkili olmaya başlayan sis yüzünden boğaz trafiği, saat 07.15'de çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine tekrar kapatıldı. Sisin etkisini yitirmeye başlamasıyla birlikte saat 07.50'de ulaşım tekrar açıldı. Ancak, boğazdan geçen gemi kaptanlarıyla yapılan telsiz görüşmeleri sonucunda Çanakkale Boğazı, bir kez daha saat 09.05'de transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.
Sisin etkisini arttırması üzerine Çanakkale Boğaz Hattında ve Adalar Hattında yapılan tarifeli feribot seferleri de durduruldu.