BEŞİKTAŞ Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılan binlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet'in ilanının 92'nci yıldönümünü kutlamak isteyen binlerce kişi, akşam saatlerinden itibaren Yıldız Posta Caddesi üzerinde bir araya geldi. Cumhuriyet Yürüyüşü'nün başlamasıyla birlikte harekete geçen vatandaşlar, meşalelerini yakarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na doğru yürümeye başladı. Ellerinde Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri bulunan vatandaşlar yol boyunca sloganlar attı. Bazı vatandaşlar da evlerinin balkonuna çıkıp bayrak sallayarak yürüyüşe destek verdi.

Yaklaşık 45 dakika süren Fener Alayı Beşiktaş Meydanı'nda sona erdi. Burada, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşenler için saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi.

Cumhuriyet Yürüyüşü'ne eşi Özlem Hazinedar ile birlikte katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Cumhuriyet'e sözde değil özde sahip çıkmak gerektiğini vurgulayarak, Cumhuriyet'e sahip çıkmak önlemlidir. Cumhuriyet'i kutlamak önemlidir. Ama sözde değil özde sahip çıkmak önemlidir. Sadece Beşiktaş'ta değil, sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin her noktasında Cumhuriyet'e ve aziz Atatürk'ün yeşerttiği Cumhuriyet'e sahip çıkmak gerekmektedir dedi.

Konuşmanın ardından, Beşiktaş Futbol Kulübü'nün Şimşek Ali lakaplı amigosu, yürüyüşe katılanlara 'Üçlü' çektirdi.

Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı, 'Memleketim' şarkısının hep bir ağızdan okunmasının ardından sona erdi.