TOPLU TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
Başbakan Binali Yıldırım, 'Doğu ve Güneydoğu Yatırım ve Destek Hamlesi' programını açıkladıktan sonra Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen toplu temel atma törenine katılıp, halka hitap etti. Diyarbakır'ın, Hevsel Bahçeleri, surları, sarayları, camileri, havraları, hanları, hamamları ile Türkiye'nin güzelliklerine sahip en güzel köşelerinden biri olduğunu söyleyen Yıldırım, Diyarbakır'ın aynı zamanda Mekke ve Medine'den sonra en çok sahabe kabrinin bulunduğu şehir olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Diyarbakır, Peygamberimizin mübarek simasını görmüş, ona yoldaşlık yapmış 41 sahabeye de ev sahipliği yapmaktadır. Bu güzel şehrimizde yatan peygamberleri, sahabeyi kiramı, rahmetle minnetle yad ediyorum. Allah hepimizi onların yolundan ayırmasın. Medeniyet şehrinin, tarih şehrinin, ilim şehrinin, kardeşlik şehrinin bu güzel insanlarını yürekten selamlıyorum" dedi.
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'u, "81 vilayetin yüreklerinin birlikte attığı gün" olarak nitelendiren Yıldırım, "Bir kez daha kardeş olmanın, bir olmanın, beraber olmanın ne demek olduğunu bütün dünyaya Diyarbakır'dan gösterdiniz. Sağ olun, var olun. 'Bütün darbecilere, bölücü PKK terör örgütüne, DAEŞ'e karşı biriz, beraberiz, Türkiye'yi böldürtmeyiz' dediniz. Sağ olun, var olun. Demokrasimize, hukuk devletimize, milli iradeye hep birlikte destek çıktık. FETÖ toplumsal barışı, kardeşliği kendince yok edeceğini zannetti. Askerin, polisin, bürokrasinin her tarafına bir mikrop gibi sızdı. Militanlarıyla nifak sokmaya çalıştı. Şimdi görüyoruz ki kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimizin en büyük düşmanı PKK'dır, FETÖ'dür. PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ. İkisinin de amacı Kürt ve Türk kardeşlerini hedef alıp, çatışma çıkarmak. Bu alçakça işbirliğini bozan, Türk-Kürt kardeşliğini binlerce yıldır gönül bağıyla devam ettiren milletimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nın en alçak, en katil terör örgütü olduğunu belirterek "Hiç merak etmeyin, bunların sonu yakındır. Bunlar çocuklarımızı asla dağa çıkaramayacaklar. Çünkü daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha fazla gelecek hazırlayacağız. Bunların kirli amaçlarına erişmesine mani olacağız" dedi.
Milletin bütün renklerini, farklılıklarını zenginlik olarak gördüklerini vurgulayan Yıldırım, "Şundan emin olun ki biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına, milletimizin birliğini bozmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Türk, Kürt hangi milletten olursa olsun kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışanlar da kalleştir. Biz, tarihimizi, medeniyetimizi beraber inşa ettik. Bu topraklarda kader birliği yaptık, geçmişimizi birlikte inşa ettik. Gelecekte de omuz omuza kol kola birlikte yürüyeceğiz" diye konuştu.
79 milyonu kardeş bildiklerini, kucak açtıklarını, Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresini aynı gelişmiş seviyeye ulaştırmak için var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bölücü terör örgütü PKK, 'Biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz' diyor. Öyle mi? Bakın, PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sorun nedir? Kürtlerin PKK sorunu var. Bu sorunu da evelallah el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Bu işin başka yolu yok. Geleceğimizi bu alçak örgütün karartmasına asla izin vermeyeceğiz. Diyarbakır'daki 6-7 Ekim olaylarında 53 tane masum kardeşimizi kanına girenin, onların ölümüne sebep olanların kim olduğunu biliyorsunuz. Akılları başlarına gelmemiş, şimdi yine vatandaşları sokağa çağırıyorlar, isyana çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız. 15 Temmuz'da gördünüz, vatandaş sokağa inince ne olduğunu gördünüz. Şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorusunuz. Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrağı ile iner."
Daha sonra beraberindeki bakanları da platforma çağıran Başbakan Binali Yıldırım, canlı yayında Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu birlikte toplu temel atma töreni gerçekleştirdi. Birlikte butonlara basan Başbakan Yıldırım ve Bakan Eroğlu, yatırımların hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

FOTOĞRAFLI