BAŞBAKAN VE BARZANİ NİKAH TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani Dicle Üniversitesi'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın düzenlediği 400 çiftin nikah törenine katıldı. Başbakan Erdoğan'ın gelişi öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Törene Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla zana, sanatçılar Şivan Perwer, İbrahim Tatlıses ve çok sayıda kişi katıldı.

EN AZ 4 ÇOCUK

Tören için konferans salonuna gelen Başbakan Erdoğan, Mesut Barzani ve Şivan Perwer, platforma çıkarak vatandaşları selamladı. Nikah töreni sanatçı Bedri Ayseli'nin şarkıları ile başladı. Daha sonra 400 çifti temsilen 3 çift sahneye alınarak Diyarbakır Nüfus Müdürü tarafından nikahları kıyıldı. Çiftlerin nikah şahitliğini Başbakan Erdoğan, Mesut Barzani, Leyla Zana, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yaptı. İmzaların atılmasından sonra kısa bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Sizden bir şey ricam ediyorum. Nasihatimı biliyorsunuz. Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur dengi, dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim. Demek ki en az 4 çocuk. Nikah defterini kızlarımıza veriyoruz çünkü aradığında bulursun. Allah mutluluklarını daim etsin inşallah" dedi.

TATLISES VE ŞİVAN'DAN DÜET

Nikah töreninde konuşan Mesut Barzani ise, "Ben de şahidim Allah mutlu etsin" ifadelerini kullandı. Daha sonra konuşan Milletvekili Leyla Zana ise, "Ben hem nikaha hem de barışa şahitlik ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından çiftlere nikah defterlerini Mesut Barzani ve Başbakan Erdoğan verdi. Bu sırada Tatlıses ve Şivan Perwer sahneye geldi. İkiliyi sahneden gören Erdoğan, "Ne iyi ettiler de geldiler" dedi. Erdoğan'ın sözlerine destek veren Şivan Perwer, "Başbakanın dediği gibi çocuk yapın. Çok çocuk yapın" diye konuştu. Nikah defterlerinin verilmesi sırasında konukların başından aşağı konfeti atıldı. Başbakan Erdoğan'ın başına düşen konfetileri korumaları temizlerden, Barzani'nin başındaki konfetiyi ise Başbakan Erdoğan aldı.

Sahnedeki diyalogların ardından İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer söyledikleri türkülerle salondakileri coşturdu. Törende Şivan Perwer ve İbrahim Tatlıses tarafından Kürt peşmergeler için yazılan bir şarkıyı da okudu. Törende Leyla Zana'nın sık sık Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile sohbet ettiği görüldü. Tören öncesi 'Ey Dilbere' isimli Kürtçe şarkıyı okuyan sanatçı Bedri Ayseli mikrofonu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e uzattı. Bakan Eker de bir süre şarkıya eşlik etti.

(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)