MUHARREM ayı içerisinde kutlanan Aşure günü dolayısıyla Hatay Müftülüğü tarafından Antakya Anemon Otelde düzenlenen aşure yemeğine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Hatay’da bulunan semavi din temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam eden yemeğin sonunda programa katılan tüm davetliler birlikte gazetecilere poz verdi. Yemek sonrası Hatay’da bulunan semavi din temsilcileri birer konuşma yaptı.
İlk olarak söz alan Antakya Protestan Kilisesi Temsilcisi Yakup Chang, Hatay’daki barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının başka hiçbir yerde olmadığını, farklı din ve inanışlara sahip insanların aynı masada yemek yediği başka bir yer daha görmediğini söyledi.

Yemek sırasında konuşan Antakya Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Jan Delüller İse Aşure nedeniyle sizlerle birlikte olmak ve sizlerin duygularına ortak olmaktan dolayı çok mutluyum dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’de yemekte yaptığı konuşmada, Kerbela olayının tüm müslümanlar için bir hüzün ve matem olduğuna dikkat çekti. Yemekte Hatay’ın sosyolojik ve demografik yapısının ortaya çıktığını belirten Bakan Ergin, Muharrem ayı denilince akla gelen hüzünlü olayların en büyük etkisinin yaşananlardan ders alarak bir daha Kerbela olaylarının yaşanmasına izin vermemek olduğunu kaydetti. Hıristiyan, Yahudi, Musevi ve İslam inancına sahip tüm bireylerin bir masa etrafında toplandığını belirten Bakan Ergin, bir daha Muharrem ayında olduğu gibi acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Muharrem ayının herkesin matemi olduğunu vurgulayan Bakan Ergin, "Muharrem hepimizin kederi, hüzün keder hepimizin kederi. O olayların geçmişte yaşanması ve günümüzde tekrar yaşanmaması bu facianın günümüzde farklı evrsiyonlarının yaşanmaması için birbirimizi Allah için sevmek ve kardeşçe muamele etmek, sevgimizi bölmek, paylaşmak durumundayız" dedi.