ANKARA'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 17 yaşındaki lise öğrencisi Dicle Deli, Silivrikapı Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Silivrikapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Dicle Deli'nin yakınları, arkadaşları CHP ve HDP Milletvekilleri, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. Bakırköy Belediyesi'nde zabıta memuru olan Faik Deli cami bahçesinde tek tek taziyeleri kabul etti.

"İSMİN GİBİ AKIP GİTTİN DİCLE"

Dicle Deli'nin tabutu başında abla ve kardeşlerinin yaktığı ağıtlar ise adeta yürekleri dağladı. Bir ablasının "İsmin gibi akıp gittin Dicle" sözleri ise herkesi gözyaşlarına boğdu.

Genç kızın cenazesi Fatih'teki Silivrikapı Camii içine alındı; burada öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından da Dicle Deli'nin tabutu kadınların omuzlarında Silivrikapı Mezarlığı'na götürüldü ve cenazesi toprağa verildi.

"KIZIM 50 METRE GERİMDEYDİ"

Tören sırasında basın mensuplarına konuşan acılı baba Faik Deli, "Şunu söylemek gerekirse, orada bir vahşet, katliam ve insanlık dramı yaşandı. Bundan öncesini de görmüştük. İnsanlığın yerlerde sürüklendiği döneme çok kısa bir süre önce tanık olduk. Et parçalarımızı toplayamadık. Biz cenazelerimize ve yaralılarımıza sahip çıkmaya çalışırken, bu ceberut yapının güvenlik güçleri gazlarla, coplarla yine oradaki yaralılara saldırdı. Biz buradan kızımla birlikte yola çıkmıştık. Sabahleyin saat 10.00 sıralarında kortejler yürümeye çalışırken ben kortejin en başındaydım, kızım da benim 50 metre gerimdeydi. Onun yanına gitmeye çalışıyordum, arkadaşlarımla selamlaştığım sırada birden bombaların patladığına tanıklık ettik. Benim kızımın kanı bundan sonraki süreçte barışa vesile olsun, barışa kurban olsun. Bizi öldürerek barış, demokrasi ve özgürlük söylemimizden bizi alı koyamayacaklar. Bu böyle bilinmeli. Bizlerden ne kadar öldürürlerse öldürsünler yine biz söylemlerimize devam edeceğiz" dedi.