AKDENİZ Bölgesi bu akşam merkez üssü Antalya Körfezi olan Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremle sallandı. Antalya’da çok şiddetli hissedilen depremin merkez üssünün denizde olması, can kaybı ve yıkımı önlerken, Alanya bölgesinde bazı otellerle binaların duvarlarında çatlaklar oluştu.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Antalya Körfezi'nin doğusu olarak saptadığı deprem saat 17.21'de meydana geldi. Deniz tabanının 11 kilometre derinliğinde ve sahile 100 kilometre açıkta meydana gelen deprem, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ne kadar olan 800 kilometrelik kıyı şeridinde, iç kesimlerde de Konya ve Isparta illerinde hissedildi. Antalya kent merkezi ile doğudaki ilçeleri Alanya ve Manavgat'ı şiddetle sarsan depremle birlikte halk sokaklara döküldü. Depremin hemen ardından internetler kesildi. Telefon hatlarındaki yoğunluk nedeniyle bir süre haberleşme aksadı.
Halk, depremin merkez üssü ile ölen ve yıkım olup olmadığını öğrenmeye çalışırken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğünde, merkez üssünün Antalya Körfezi'nin doğusu ve 100 kilometre açıkta olduğunu açıkladı. Amerikan Deprem Araştırma Merkezi (USGS) ise depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurdu. USGS'nin internet sitesinde depremin Alanya'nın 86 kilometre güneybatısında ve 51 kilometre derinlikte olduğunu belirtildi.
VALİ: CAN KAYBI VE HASAR YOK
Depremde can kaybı ve yıkım olmadığı ortaya çıkınca herkes rahat bir nefes aldı. Alanya bölgesinde bazı oteller ile binaların duvarlarında çatlaklar olduğu bilgisi geldi.
Antalya Valisi Sabahattin Öztürk, tüm yerleşim birimleriyle irtibat kurulduğunu belirterek, "Herhangi bir hasar bilgisi bize ulaşmadı. Can kaybımız yok" dedi. Depremin en şiddetli hissedildiği Alanya'da, Kaymakam Erhan Özdemir de bir açıklama yaparak depremde can kaybı ve yaralı olmadığını, bunun sevindirici olduğunu söyledi.