Demokrat Parti İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'na Giresunlu İsmail Yamak atandı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu'nun siyasete başladığı yıllarda Doğru Yol Partisi döneminde edinilen ve Demokrat Parti'ye kalan Gaziosmanpaşa'daki Demokrat Parti binasında artık İsmail Yamak oturuyor. Genç ilçe Başkanı İsmail Yamak'ın Süleyman Soylu ile bir çok benzerliği bulunuyor. 

İsmail Yamak'ta Süleyman Soylu gibi çocukluğunda denilecek yaşka Doğru Yol Partisi Gençlik Kollarında yetişti. Demokrat Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı görevine başlayan İsmail Yamak atamadan DP ilçe yönetiminde de görev yaptı. 

Demokrat Parti İlçe Başkanı olarak atanan Yamak aynı zamanda Giresun Sivil Toplum Kuruluşlarında aldığı aktif görevlerler yaptı. Eynesil Aralık Köyü Derneği'nin kurucu başkanı olan İsmail Yamak'in fiziki olarakta Süleyman Soylu'nun bir kopyası gibi görülmesi de dikkat çekiyor. 

aydınSes yayın gurubuna konuşan smail Yamak; "Demokrat Parti Türk siyasetinin temel taşlarından ve en köklü partilerinden biridir. Burada görev yapmak, ilçe başkanı olmak bir onurdur. Şu anda ilçe başkanlığı görevini aldım. Yeni yönetim listemizi hazırlıyoruz. Partililerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Bu süre zarfında genel seçim çalışmalarında hız vereceğiz. Partimiz Türkiye genelinde 550 adayı tam olarak gösterdi. Bizde bu süreçte yine eski arkadaşlarımızla görüşmeye devam edeceğiz. Arkadaşalrımızı partimize çay içmeye davet ediyoruz. İlçe merkezimiz her gün sabah 10'dan akşam 8'e kadar açık olacak. Tüm Gaziosmanpaşalı hemşerilerimizi de çay içmeye bekliyoruz"  ifadesini kullandı.