Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği "Can Veren Pervaneler" isimli söyleşiye konuşmacı olarak katılan Divan Şiiri üstadı Hayati İnanç, kendisini dinlemeye gelen kitapseverlere, Divan Edebiyatı'nın en güzel şiirlerini seslendirip yorumladı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Hukukçu-Yazar Hayati İnanç'ın katılımıyla ‘Can Veren Pervaneler’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. İnanç, kendisini dinlemeye gelen kitapseverlere, Divan Edebiyatı'nın en güzel şiirlerini seslendirdi.

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiyi okurlar ilgiyle takip etti. Divan Edebiyatı’ndan seçkin şiirler okuyan ve kendi tanımıyla “Türkçeden Türkçeye tercüme yapan” Hayati İnanç, kendine özgü anlatımı ve esprileriyle dinleyicilere divan edebiyatını, divan şirini, aruz ölçüsünü kimi zaman güldüren kimi zaman düşündüren ifadeleriyle anlattı.

Sevilen ve bilinen üslubuyla söyleşisini gerçekleştiren İnanç, konferansa Taşlıcalı Yahya'nın Kanuni Sultan Süleyman'a yazdığı divan şiirini yorumlayarak başladı. Ardından Şeyh Galip, Karacaoğlan, Faruk Nafiz Çamlıbel gibi üstadların da şiirini yorumlayan Hayati İnanç, edebiyat tutkunlarına verimli bir gece yaşattı. İnanç, Divan Edebiyatının güzelliğini katılımcılara aktarırken, kendi anılarını ve tecrübelerini de paylaştı.

Konferans, plaket takdiminin ardından Yazar Hayati İnanç'ın Gaziosmanpaşalılar için kitaplarını imzalamasıyla son buldu.