Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Çevre Şöleni renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlikte Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci de unutulmadı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Çevre Şöleni renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlikte ilk kez ağaç dikmenin sevincini yaşayan minikler, çevre yürüyüşü yapıp uçurtma uçurdu. Şölende ayrıca Somalı madencilerin anısına dikilen ağaçlar minik öğrenciler tarafından sulandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Dünya Çevre Haftası dolayısıyla düzenlediği 3'üncü Geleneksel Çevre Şenliği, minik öğrencilerin çevre yürüyüşü ile başladı. Bir dizi etkinliğin gerçekleştirildiği Çevre Şöleni'nde Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden 301 maden şehidi de unutulmadı. Mevlana Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkında Somalı madenciler için dikilen ağaçlar Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve minik öğrenciler tarafından sulandı. Ardından minikler Başkan Usta ile birlikte park içerisine ağaç dikerek ilk kez ağaç dikmenin sevincini yaşadı. Şenlik kapsamında halk oyunları gösterileri, kaşıkla yumurta taşıma, halat çekme ve uçurtma şenliği gibi etkinlikler düzenlenirken miniklerin eğlenceleri renkli görüntüler oluşturdu.

BAŞKAN USTA ÇOCUKLARA AĞAÇLARI VE MEYVELERİ TANITTI


Düzenlenen Çevre Şöleni ile çocuklarda çevre bilinci oluşturmayı amaçladıklarını belirten Başkan Hasan Tahsin Usta, etkinlikte minik öğrencilere meyve ve ağaçları tanıttı. Şölene ilişkin bilgiler veren Usta," Etkinliklerimiz kapsamında Soma'da hayatını kaybeden madencilerimiz için meyve ağaçları dikmiştik çocuklarımıza birlikte onları suladık ve şehitlerimizi andık. Çocuklarımıza meyveleri tanıttık. Çok enteresan olaylarla karşılaştık, bazı çocuklarımızın ağaçları tanımadığını ama bir çoğunun meyveleri tanımadığını gördük. Bu bizi şuna itti, çevreye duyarlılık oluşturma sorumluluğu çevreye ne kadar önem vermemiz gerektiği gerçeğini ortaya koydu" dedi.

"ÇOCUKLAR AVM YERİNE DOĞAYLA BULUŞTURULMALI"

Özellikle genlerin çevre ile ilgili yapılan tüm çalışmalara destek olması ve projelere katkı sunmasının önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Usta, "İlk kez ağaç diktiğini söyleyen çocuklarımız vardı. İlk kez ağaca dokunduğunu söyleyen çocuklarımız vardı. Bu bizim aile olarak önemli sorumluluklarımızdan bir tanesi. Çocuklarımızı hafta sonu AVM yerine parkların ve yeşil alanların olduğu piknik alanlarına götürmeliyiz. Belediyeler bu konularda servis hizmeti veriyor. Onlardan istifade ederek bir şekilde mutlaka doğa ile baş başa olmaları gerekiyor. Özellikle meyve ağacı olan alanlarda meyveye dokunmasını sağlamak, onları tanımlarına imkan sağlamak kuşkusuz daha önemli" diye konuştu.

MİNİKLER TOPLADIKLARI PİLLERLE DOĞAYI KORUYOR


Atık pil toplayarak doğayı koruduklarını belirten Zeynep Kaygı isimli öğrenci, "Çok mutluyuz, bir sürü yarışmalara katıldık, arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Çevreyi korumak için ağaçlara ve böceklere zarar vermiyorum ve verdirtmiyorum. Evde yetiştirdiğim bitkilerimi suluyorum. Elimden geldikçe de birşeyler dikmeye çalışıyorum" dedi.

Öte yandan, etkinlik kapsamında topladıkları atık piller ve geri dönüşüm ürünleriyle doğaya önemli katkı sunan minik çevreciler de Başkan Usta tarafından ödüllendirildi.