Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmayan sokak hayvanlarının imdadına yetişti. Sokak hayvanları, ilçenin farklı noktalarına bırakılan mamalarla beslendi.

İstanbul'da 2 gündür devam eden kar yağışı ve beraberindeki soğuk hava, sokak hayvanlarının yaşamını olumsuz etkiledi. Karlı ve soğuk havada yiyecek bulma sıkıntısı yaşayan hayvanların imdadına, Gaziosmanpaşa Belediyesi yetişti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve beraberindeki Gaziosmanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, ilçenin farklı noktalarına bıraktığı mamalarla sokak hayvanlarını besledi. Öte yandan sağlık sorunu yaşadığı tespit edilen hayvanlar da belediye ekiplerince tespit edilerek tedavi altına alındı.

“TOPLUMDA HAYVANLARA YÖNELİK DUYARLILIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Sokaklarda binlerce hayvan yaşıyor. Bir kenarda üşümüş bir kenarda hastalığıyla uğraşan. Ama bir yandan da açlığıyla boğuşan binlerce hayvan var. Fark ettiğimiz bu hayvanlara el atmak, onlara yardımcı olmak bir insanlık görevidir diye düşündük. Bu vesileyle sokaklarda dolaşan ve özellikle yavru köpeklerimizi bir araya toplamak, onların yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak ve özellikle de bu soğuklarda hasta olan hayvanlarımıza, belediyemizde çalışan veteriner arkadaşlarımızla birlikte tedavi noktasında yardımcı olmak istedik. Bu anlamda hem hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak hem de toplumda hayvanlara karşı duyarlılık noktasında farkındalık oluşturmak istedik. Bütün hayvanlara yetişmek mümkün değil, ama buradan halkımıza tespit etmiş olduğu hayvanlar varsa, sokakta üşümüş, aç kalmış, hasta olan hayvanlarımız varsa onları mutlaka belediyemize bildirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

“KULAĞINDA KÜPE OLAN KÖPEKLERDEN KİMSE KORKMASIN”

Hayvanların hastalığı kadar onların barındırılmasının da önemli olduğunu belirten Usta, “Hayvanlarımıza toplu barınma yeri oluşturma imkanımız yok. Bu yasal olarak da mümkün değil. Ancak onların tedavisini sağlayabileceğimiz, günlük olarak onları barındırabileceğimiz bir mekan oluşturduk. Onları alıyoruz, götürüyoruz, tedavi ediyoruz. Yiyeceklerini veriyoruz ve yine sokağa salıyoruz. Vatandaşlarımızda zaman zaman şikayet geliyor. "Sokak köpeklerinden rahatsızlık duyuyoruz" diye. Kulaklarında küpe olan köpeklerden kimse rahatsız olmasın. Onların kimseye zarar verme yönleri yok, tedavi edilmiş ve sağlık yönünden sıkıntı oluşturmayan köpekler. Kulaklarında küpe olmayanlar varsa onları belediyemize bildirirlerse derhal onların tedavisi yapılarak yine sağlıklı bir şekilde halkın içinde dolaşmalarına imkan sağlamış oluruz.” şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin hayvanlara yönelik duyarlı çalışmalarından memnun olduğunu belirten Kübra Çalışkan isimli bir vatandaş ise, “ Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin hayvanlara yönelik çalışmaları takdir edici. Her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarlı davranması bizi çok sevindiriyor. Sokak hayvanlarının beslenmesi çok güzel bir davranış. Umarım bütün herkese örnek olur. Böylelikle bu kış günü bütün hayvanlar, İstanbul’da en azından koruma altına alınmış, tedavi edilmiş olur diye düşünüyorum” dedi.